Ege Postası
Geri

2 bin kişilik silahlı grup, YPG'yle savaşmak için Suriye'ye geçti

En az 2000 savaşçının, Azez'de sıkışan silahlı gruplara destek vermek üzere, Türkiye'den Kilis'in karşısına düşen Azez kasabasına geçtiği belirtiliyor.
2 bin kişilik silahlı grup, YPG'yle savaşmak için Suriye'ye geçti
Haberler / Güncel
18 Şubat 2016 Perşembe 14:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye'de yönetimle savaşan gruplardan edinilen bilgiye göre, silahlı bir grup YPG güçleriyle savaşmak için Türkiye'den Suriye'ye geçti.
Reuters ajansının ulaştığı "farklı bir çok muhalif kaynak", Suriyeli Kürt grup YPG'nin ilerleyişiyle karşı karşıya kalan Azez'e giden grup askeri araç ve teçhizatlarıyla birlikte sınırı geçti.
Kilis'teki Öncüpınar sınır kapısının Suriye tarafındaki Bab el Selam kapısını kontrol altında tutan Levant Cephesi'nden adını Ebu İssa olarak veren bir komutan Reuters'a, "Hafif silahlar, havan topları, füzeler ve tanklarımızla geçişimize izin verildi" dedi.
Ebu İssa, geçişine izin verilenlerin Nusra Cephesi ve diğer cihatçı grupların dışındaki 'isyancı gruplar' olduğunu söylüyor.
İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de yüzlerce muhalifin Azez'e doğru ilerlediğini doğruladı.
Halep kentinin kuzeyi ile Türkiye arasındaki tek bağlantıyı sağlayan karayolu Suriye ordusunun Halep taarruzu nedeniyle kapanmıştı. Suriye ordusunun ilerleyişi nedeniyle Azez'in dış dünya ile tek bağlantısı Türkiye sınırı.
(BBC - Reuters)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası