Ege Postası
Geri

2. turda oy verme saat kaçta başlayacak, saat kaçta bitecek?

Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turu 28 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. Yurt genelinde yaklaşık 64 milyon seçmen Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına giderken, seçime kısa süre kala ‘2. turda oy verme saat kaçta başlayacak, saat kaçta bitecek?’ ‘28 Mayıs Pazar günü sandıklar ne zaman kapanacak?’ sorularının yanıtları da araştırılmaya başlandı…
2. turda oy verme saat kaçta başlayacak, saat kaçta bitecek?
Haberler / Güncel
24 Mayıs 2023 Çarşamba 12:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tur için yurt dışı seçmenleri 20-24 Mayıs arasında oy kullanırken, yurt içindeki seçmenler 28 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu gerçekleştirilecek. İlk turda olan seçim yasakları ikinci turda da geçerli olacak. Vatandaşlar kimlik belgeleri ile oy kullanabilecek ve bu sefer oy pusulasında Cumhurbaşkanı adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yer alacak. Peki, 2. turda oy verme saat kaçta başlayacak, saat kaçta bitecek? 28 Mayıs Pazar günü sandıklar ne zaman kapanacak? İşte yanıtı…

2. TURDA OY VERME SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK, SAAT KAÇTA BİTECEK? 

Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanının seçileceği 2. Tur seçimlerinde oy verme işlemi 14 Mayıs’ta olduğu gibi sabah saat 08.00’de başlayacak, 17.00’de sona erecek.

SEÇİM YASAKLARI NELERDİR? 

Resmi Gazete'de seçim gününe ilişkin bazı uygulama ve yasakların yer aldığı YSK kararları da yayımlandı.

Buna göre, seçim günü saat 06.00'dan gece 24.00'a kadar alkollü içki satışı yasak olacak. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında yerleşim yerlerinde kimse silah taşıyamayacak.

Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Seçim günü saat 18.00'dan sonra düğünler yapılabilecek.

YSK'nın kararlarına göre saat 18.00'a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak.

Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek.

SEÇİM YASAKLARI NE SAAT KAÇTA BİTECEK? 

YSK tarafından yürürlüğe koyulan yasaklara göre saat 18.00’e kadar sesli veya görüntülü hiçbir basın yayın organından seçim sonuçlarına ilişkin tahmin ve yorum haberi yapılamayacak. 

Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek.(POSTA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası