Ege Postası
Geri

20 adliye çalışanı FETÖ’den tutuklandı!

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 20 adliye çalışanı tutuklandı. MİT şüphelilerin 'By Lock' benzeri özeliklere sahip olan 'Asphalt 8: Airborne' isimli program üzerinden İzmir Adliyesi'ndeki önemli bilgileri sızdırdıklarını tespit ettiği belirtildi. İzmir'de FETÖ'den 20 adliye çalışanı tutuklandı!
20 adliye çalışanı FETÖ’den tutuklandı!
Haberler / Güncel
20 Ağustos 2016 Cumartesi 01:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında yazı işleri müdürü, zabıt katibi ve emekli müdürlerin de bulunduğu 20 kişi tutuklandı. Şüphelilerin haberleşmek için akıllı cep telefonlarında 'By Lock' benzeri özeliklere sahip olan 'Asphalt 8: Airborne' isimli mesajlaşma programını kullandıkları belirtildi. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen 10 Ağustos'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda 55 zabıt katibi ve yazı işleri müdürünü gözaltına aldı. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yaptığı çalışmada, aralarında yazı işleri müdürleri, katipler ve mübaşirlerin bulunduğu 20 kişinin terör örgütü üyeleri ile haberleşme için akıllı cep telefonlarına yükledikleri, 'By Lock' benzeri özeliklere sahip olan 'Asphalt 8: Airborne' isimli program üzerinden İzmir Adliyesi'ndeki önemli bilgileri sızdırdıklarını tespit ettiği belirtildi. Program içerisinde bulunan şahıslara zaman zaman örgüt mensuplarınca Kuran ayetleri, sureler ve Fetullah Gülen'in sohbetlerinden kesitler ve Fetullah Gülen'in farklı siteler ile televizyonlarda yapmış olduğu sohbetlerin yayınlandığı internet sayfa adresleri gönderildiği, program içerisinde örgüt mensuplarının sohbet etme amaçlı toplanacağı adres ve toplantı tarihleri de bildirildiği vurgulandı.

Emniyette işlemleri tamamlanan, aralarında İzmir Adliyesi'nde görevli yazı işleri müdürlerinin de bulunduğu 20 kişi "Silahlı terör örgütü üyesi oldukları" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. FETÖ/PDY adına faaliyet yürüttükleri iddia edilen şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. 

Daha önce adliyeye sevk edilen 25 adliye çalışanı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. 

Ödemiş'te FETÖ operasyonları: 30 gözaltı

Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik İzmir Ödemiş merkezli Balıkesir, Bursa ve Denizli illerinde yapılan 'Gölbaşı-3' operasyonunda  toplamda 30 kişi gözaltına alınırken, şahısların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda tabanca, çeşitli haplar ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. 

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik başlatılan operasyonlar İzmir'in Ödemiş ilçesinde de devam ediyor. Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede eş zamanlı operasyonlar yaptı. Emniyet ekipleri Ödemiş’te 5 adliye personelini gözaltına aldı. Gözaltına alınan katipler S.S., H.S., H.G. ile İnfaz Koruma Memuru E.Ç., Psikolog H.Ç.'nin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 adet (ruhsatlı) tabanca ve bu tabancaya ait 40 adet fişek ile dijital materyal ve dokümanlar ele geçirildi.

Operasyonlar 3 ili kapsayacak şekilde genişletildi
FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Ödemiş yapılanması içerisinde himmet toplamak suretiyle maddi destek ve finansman sağlamak, silahlı terör örgütünün yöneticisi ve üyesi olmak, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunmak örgüte eleman temin suçlarından tespit edilen 46 şahısın yakalanabilmesi için 56 adrese yönelik dün saat 05.30 sıralarında eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Balıkesir, Bursa ve Denizli illerini de kapsayacak şekilde gerçekleştiren operasyona 25 şahıs yakalandı.
Düzenlenen operasyonda S.K. A.U., M.Z., O.K., M.Ö., S.Ç., S.E., H.K., H.Ç., Ü.A., M.Ç., O.Ç., Ö.Ç., İ.U., Ç.S., U.H., B.Y., M.Y., K.Ç., M.Ö., K.S., Ü.Ç., G.D., A.Ç., B.K. isimli şahıslar gözaltına alındı. Şahısların ev, araç ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 3 tabanca, 5 pompalı tüfek ve bunlara ait 400 adet çeşitli çap ve miktarlarda fişek ve kartuşla beraber çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal elde edildi. Yakalanan şahıslarla ilgili soruşturma başlatıldı.
Firarda olan şahısların yakalamasıyla ilgili olarak çalışma başlatıldığı öğrenildi. (DHA/İHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası