Ege Postası
Geri

20 ülkeden 70 öğrenci Türkçe Olimpiyatları için Osmaniye’de

Bu yıl 11'ncisi düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Osmaniye il etkinliği için kente gelen yabancı öğrenciler Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ı makamında ziyaret etti."Iraklı Siver, Pakistanlı Arsalan Naseer, Azerbaycanlı...
20 ülkeden 70 öğrenci Türkçe Olimpiyatları için Osmaniye’de
Haberler / Güncel
4 Haziran 2013 Salı 17:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bu yıl 11'ncisi düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Osmaniye il etkinliği için kente gelen yabancı öğrenciler Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ı makamında ziyaret etti.

"Iraklı Siver, Pakistanlı Arsalan Naseer, Azerbaycanlı Hanım Aliyeva ve Kenyalı Vennessa Alice'nin Vali Cerrah’ı ziyaretine, Hoşgörü Kolejleri genel Müdürü Mehmet Pat ve Hoşgörü Mezunları Derneği Başkanı Hakan Teke eşlik etti.

Ziyarette Türkçe Olimpiyatları ile ilgili bilgi veren Hoşgörü Eğtim Kurumları Mezunları Derneği Başkanı Hakan Teke, “Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından, 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni, bu sene 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla yapılıyor. 16 Haziran'a kadar devam edecek Kültür Şöleni'nde, dünyanın farklı ülkelerinde Türkçeyi en iyi öğrenen öğrencileri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenleniyor. 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katıldığı 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Türkiye genelinde 55 il, 99 sahnede yapılıyor. Beş kıtadan dili, dini, rengi farklı 2 bin öğrenci şarkı, şiir, dil bilgisi, yazma ve güzel konuşma, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve kısa film gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecekler. Bu kapsamda Osmaniye’de de 20 ülkeden 70 öğrenciyi konuk ediyoruz. Bu akşam da 7 Ocak Şehir Stadyumu’nda program düzenlenecek" dedi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Celalettin Cerrah, öğrencilerle sohbet etti. Türkçe'nin bazı kelime anlamlarının değişik kullanıldığını ifade eden Cerrah, bu dili öğrenen öğrencileri de tebrik etti.

Vali Cerrah, misafir öğrencilere kalem seti, Osmaniye Yerfıstığı ürünleri ile Valilik logolu kupa bardak hediye etti. Öğrencilere kupa ile çay içmelerini tavsiye eden ve içtikçe Osmaniye'yi hatırlamalarını isteyen Cerrah, öğrencilere yerfıstığını öğütüp, şeker ve muz ilave ettikten sonra sütün içine katıp içmelerini önerdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası