Ege Postası
Geri

2019 hazırlığı: Herkes adayını çıkarsın

Yeni parti kurma çalışmalarının sonuna gelen Meral Akşener, bir yandan da 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için strateji geliştiriyor.
2019 hazırlığı: Herkes adayını çıkarsın
Haberler / Politika
17 Ekim 2017 Salı 07:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Akşener, seçimlerde 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu’nda, hayır bloku içinde yer alan diğer siyasi partilerin de kendi adaylarını göstermelerinden yana tavır sergileyecek. 25 Ekim’de partinin kuruluşunu Ankara’da açıklayacak olan Akşener’in yeni partisinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de stratejisi belli. Akşener, herkesin kendi adayını göstermesinin daha demokratik bir seçime zemin hazırlayacağı görüşünü savunuyor. Akşener ve ekibi, ancak seçimlerin ikinci tura kalması durumunda diğer partilerle tek aday üzerinde uzlaşmayı hedefliyor. Yeni partinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin bir diğer hedefi ise her partinin güçlü isimlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında yer alması.

DEMİRTAŞ ÖRNEĞİ

2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinde de duran yeni partide, HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ın aday olarak meydanlarda yakaladığı ivme de değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Demirtaş’ı lider olarak bir sonraki döneme taşıdığı belirtiliyor. Bu örnekten hareketle de Akşener ve arkadaşları, “Akşener ile birlikte CHP’nin de Erdoğan’ın karşısına güçlü bir aday çıkarması halinde seçimlerin ikinci tura kalacağı” varsayımı üzerinde duruyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası