Ege Postası
Geri

2020 yılına kadar kara yolu ölümleri yüzde 50 azaltılacak

Türkiye'de 2020 yılına kadar kara yolu ölümlerinde yüzde 50 azalma hedefi belirlendi. Bu hedefe ulaşılması için kurum ve kuruluşlara düşen görevi içeren 'Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı' hazırlandı. Plan kapsamında...
2020 yılına kadar kara yolu ölümleri yüzde 50 azaltılacak
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 16:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye'de 2020 yılına kadar kara yolu ölümlerinde yüzde 50 azalma hedefi belirlendi. Bu hedefe ulaşılması için kurum ve kuruluşlara düşen görevi içeren 'Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı' hazırlandı. Plan kapsamında açılış yapılan Trafik Güvenliği Platformu, resmi internet sitesi 'www.trafikguvenligiplatformu.gov.tr' adresinden yayına başladı.

Trafik kazalarında her yıl yaklaşık 4 bin insan hayatını kaybediyor. Her yıl 250 binden fazla kişi de yaralanıyor. Trafik kazalarının sosyoekonomik maliyeti yıllık yaklaşık 20 milyar lira. Türkiye'nin kanayan yarası olan trafik kazalarının azaltılması için, ülke genelinde seferberlik niteliğinde bir çalışmanın yürütülmesi hedefleniyor. Bu çalışmada TBMM, kamu bürokrasisi, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve medya ile birlikte toplumu oluşturan her kesimden kurum ve kişilere görevler düşüyor.

Bu amaçla, geniş bir toplumsal katılımla Trafik Güvenliği Platformu kuruldu. Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası aktörlerin de yer aldığı platform, trafik güvenliğine ilişkin kamuoyu ve farkındalığın oluşturulması, kamu politikalarının belirlenmesi sürecinde aktif rol alarak, karar verici ve uygulayıcılara sunacağı destekle trafik kaza ve kayıplarının azaltılmasına önemli ölçüde katkı sağlayacak. Platformun resmi internet sitesi 'www.trafikguvenligiplatformu.gov.tr' adresinden yayına başladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası