Ege Postası
Geri

2023-YKS Ek Yerleştirme tercihleri tarihi belli oldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Başkanlığı, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemlerine ilişkin tarihi açıkladı.
2023-YKS Ek Yerleştirme tercihleri tarihi belli oldu
Haberler / Güncel
11 Eylül 2023 Pazartesi 17:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Üniversite eğitime başlamak için ikinci bir şans niteliği taşıyan YKS ek tercih henüz bir bölüme yerleştirilemeyen adaylar tarafından gerçekleştirilecek. YKS ek tercih başvuruları öncesinde ÖSYM adayları bilgilendirmek amaçlı tercih kılavuzunu erişime açtığını da duyurdu. Ek yerleştirmede, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan adayın yerleştirilmesi beklenmiyor.

YKS EK TERCİH 12 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

YKS ek tercih için ÖSYM tarih bilgisi paylaştı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre YKS ek tercih başvuru işlemleri 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında, yayınlanan ek tercih kılavuzuna göre yapılacak.

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme tercih ücreti 50 TL olacak. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak.

ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

YKS EK TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar YKS tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle yapacak.

YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU YAYINLANDI

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacak.
Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

Ek yerleştirme işlemleri, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2023-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası