Ege Postası
Geri

22 yıl sonra ayağa kalkıp yürümeye başladı

Konya'da dengesini sağlayamadığı için 22 yıldır ayağa kalkıp yürüyemeyen 71 yaşındaki Sema Çelik, yapılan ameliyatın ardından yürümeye başladı. Özel Medline Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Erkan Üstün...
22 yıl sonra ayağa kalkıp yürümeye başladı
Haberler / Güncel
25 Eylül 2013 Çarşamba 12:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konya'da dengesini sağlayamadığı için 22 yıldır ayağa kalkıp yürüyemeyen 71 yaşındaki Sema Çelik, yapılan ameliyatın ardından yürümeye başladı.

Özel Medline Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Erkan Üstün tarafından muayene edilen Sema Çelik'e 'damar bükülmesi' teşhisi konuldu. Hastanın kendilerine geldiğinde ayağa kalkmada ve yürümede ciddi sıkıntıları olduğunu belirten Prof. Dr. Üstün, "Ancak 1-2 adım atabiliyordu. Adım attığında duvara tutunma ihtiyacı hissediyordu ve düşecek gibi oluyordu. Yakınları tarafından tutuluyordu. Hasta 22 senedir baş dönmesi ve dengesizlik nedeniyle yürüyemiyormuş. Bu 22 sene içerisinde Türkiye ve yurt dışındaki hastanelerde çare aramış. Fakat bir türlü teşhis konulamamış." dedi.

Hastanın filmlerini çektiklerini ve tahlillerini yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Üstün, "Yaptığımız inceleme sonrası beyine giden soldaki ana damarda ve beyinciği besleyen damarda bükülme olduğunu gördük. Bu bükülmeden dolayı beyin ve beyinciğe yeterince kan gitmiyordu. Ameliyat önerdik ve kabul etti. Operasyon sırasında da damarların gerçekten büküldüğünü gördük. Bu damarları düzelttik ve tekrar bükülmemesi için sabitledik. Ameliyattan sonra şikayetleri azalmaya başladı. Şimdi eskiye göre çok daha rahat yürüyebiliyor." dedi.

22 yıl sonra ameliyat olarak ayağa kalkan ve yürümeye başlayan Sema Çelik, bu hastalık dolayısıyla çok zor günler geçirdiğini söyledi ve yaşadıklarını "Önce yürümekte ve merdiven çıkmakta zorlanmaya başladım. İki yıl böyle devam etti. Bir çok hastaneye ve doktora gittik ama çare bulamadık. 1991 yılında tamamen tutuldum ve yürüyememeye başladım. Özel Medline Hastanesi'nde doktorumun yaptığı ameliyat sonrası hastalığım düzeldi. Şimdi çok daha iyiyim." sözleriyle anlattı.

SIK GÖRÜLEN ANCAK ZOR TEŞHİS EDİLEN HASTALIK
Damar bükülmesi rahatsızlığının sıkça görüldüğünü vurgulayan Prof. Dr. Üstün, "Bu hastalıklarda sadece beyni besleyen damardaki bükülmelere müdahale ediliyordu. Vücudun diğer bölgelerinde görülen damar bükülmelerinde de düzeltme ameliyatları yapmaya başladık. Çok olumlu sonuçlar aldık. Felç olup düzelen bir çok hasta var. Bunama dediğimiz demans, vertigo, felç, epilepsi, parkinson hastalıkları da damar bükülmelerinden kaynaklanabiliyor. Bu tür hastalarımız da yaptığımız tedaviden fayda gördü." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası