Ege Postası
Geri

22 yıl sonra yeniden havada hayat duracak!

Türk Hava Yolları ( THY) ile Hava-İş Sendikası arasında karşılıklı restleşme sürüyor. THY tarafı grevin etkili olamayacağını savunurken, sendika tarafı katılımın yüzde 80 seviyesinde olacağını iddia etti. Önümüzdeki 24 saat içinde de bir çözüm çıkmazsa, THY’de 22 yıl sonra yeniden greve çıkılmış olacak.
22 yıl sonra yeniden havada hayat duracak!
Haberler / Güncel
14 Mayıs 2013 Salı 11:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İSTANBUL - Günlük 800 uçağın İstanbul’da kalkış yaptığı THY ile sendika arasında bir süreden beri süren toplu iş görüşmelerinde anlaşma çıkmayınca, Hava-İş, 15 Mayıs gecesi 03.00’da fiili greve başlayacağını duyurdu.

Taraflar arasındaki görüşme en son dün yapıldı. CHP milletvekillerinin de katıldığı son toplantıda da sonuç çıkmadı. Konu ile ilgili konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, grev kararıyla ilgili şunları söyledi: “Çalışanımız şirketine sahip çıkıyor. ‘Greve gitmek istemiyoruz’ diye mail atıyorlar. Lokavt kararı almadık Sendika provokatif eylemler peşinde.”

KATILIM YÜZDE 80 OLACAK
THY’de uygulanan 1991’deki grev sürecinde de Hava-İş Sendikası Genel Başkanı konumunda olan Atilay Ayçin son gelişmeleri hurriyet.com.tr’ye aktardı. Ayçin, yarın gece yarısından itibaren başlayacakları grev konusunda başarılı olacaklarına inanıyor. Katılımın yüzde 80 oranında olmasını beklediğini aktaran Ayçin şunları söyledi: "Biz, sendika olarak gece gündüz işyerindeyiz. Çalışanlarla iç içeyiz. Katılım konusundaki kararlılığı görüyoruz. Yüzde 80’lik bir katılım olacak. Uçuş ekibi, teknik hat bakım, genel müdürlük ve yer hizmetlerinden katılım olacak. Öyle, kendilerine yakın bazı pesonlle bir kaç uçuş yapılması durumu kurtarmaz. Grev yüzde 100 etkili olacak. THY yönetiminin bu konuda almayı planladığı tedbirlerin de farkındayız. 350 kadar yabancı çalışan var. Onları daha kararlı görüyoruz. Biz, kapıları kapatmış değiliz. Bunu da, ‘sendika acz içinde’ diye söylemiyorum. Her türlü görüşme teklifine açığız."

22 YIL ÖNCE DE GREVE GİDİLDİ
THY’deki ilk grevlerden biri 1980 darbesi öncesi. 84 gün süren grev, siyasi çalkantıların etkili olduğu süreçte başarılı olamadı. 1 Nisan 1991’de başlayan grev ise 38 gün sürdü. THY ve yer hizmetleri veren HAVAŞ'ta yapılan grev 9-11 Mayıs’da sona erdi. Ve çalışanlar 10 yıllık kayıplarını telafi edebildi. Ancak grev bittiğinde toplu sözleşme imzalandıktan sonra THY'de 584, Havaş'ta 183 işçi çıkartılmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası