Ege Postası
Geri

28 Şubat sürecinin kız öğrencileri, ikna odalarını anlattı

28 Şubat sürecinde başları kapalı olduğu için mağdur edilen öğrenciler, ikna odalarında yaşadıklarını anlattı. Bir müşteki, "Başörtüm o dönemde bombalı bir eylemle eş değer tutuldu. Bankaya bile alınmadım." ifadelerini kullandı....
28 Şubat sürecinin kız öğrencileri, ikna odalarını anlattı
Haberler / Güncel
27 Eylül 2013 Cuma 17:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
28 Şubat sürecinde başları kapalı olduğu için mağdur edilen öğrenciler, ikna odalarında yaşadıklarını anlattı. Bir müşteki, "Başörtüm o dönemde bombalı bir eylemle eş değer tutuldu. Bankaya bile alınmadım." ifadelerini kullandı.

28 Şubat davası kapsamında, İstanbul'da bulunan müştekiler talimatla İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. O dönemde üniversitelerde okuyan başörtülü öğrenciler de 28 Şubat davasında yargılanan kişiler hakkında şikayetçi oldu. Yaşadıkları sıkıntıları anlatan müştekilerden Deniz Kılınç, "Başörtüm o dönemde bombalı bir eylemle eş değer tutuldu. Bankaya bile alınmadım. Ailemin gönderdiği parayı içeri girip çekemedim. Terörist damgası vurarak, toplumdan dışlayarak bizi farklı bir konuma ittiler. Ancak sonuna kadar ülkemin birlik ve beraberliği için mücadele edeceğim. Dönemin yöneticilerinin ve yaptıkları zulmün hesabının sorulmasını istiyorum." diye konuştu.

Hanife Gökdemir de dava konusu dönemde İstanbul Üniversitesi’nde (İÜ) öğrenci olduğunu ve başörtüsü nedeniyle okula alınmadığını söyledi. İkna odalarında ya başlarını açmaları ya da okulu bırakmaları için baskı gördüklerini belirten Gökdemir, "Perukla okula gitmek zorunda kaldık. Okul duvarlarına 'ideolojik peruk takmak yasaktır' yazıları asıldı. Bu nedenle dönemin İÜ Rektörü Kemal Alemdaroğlu ve Rektör yardımcısı Nur Serter’den şikayetçiyim." dedi. Gökdemir, dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz’dan 'Kendileri hakkında yarasalar ifadesini kullandığı' için, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den de 'Başlarını açmazlarca İran’a gidip okusunlar' dediği için şikayetçi olduğunu söyledi. Hazır bulunan müştekilerin hepsinin ifadesinin alınamadığı duruşma, 22 Kasım 2013 tarihine ertelendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası