Ege Postası
Geri

3 başkandan mülteciler için uluslararası toplantı çağrısı

MUĞLA'nın Fethiye, Bodrum ve Marmaris belediye başkanları, ilçelerinin Suriyeliler başta olmak üzere göçmenlerin geçiş noktası haline geldiğini belirterek, sorunun çözümü için Bodrum'da uluslararası toplantı çağrısı yaptı.
3 başkandan mülteciler için uluslararası toplantı çağrısı
Haberler / Dünya
16 Eylül 2015 Çarşamba 09:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon ve Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, Bodrum'da bir araya gelerek turizm değerlendirme toplantısı yaptı. Göçmen sorunu ve terör eylemlerinin ele alındığı toplantının sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede belediyelerin, terör odaklarının yarattığı tablonun düzenlenmesi ve acıların dindirilmesinde bölgesel olarak görev almaya hazır olduğu belirtildi. Teröre karşı toplantı, yürüyüş ve eylemleri haklı bulduklarını açıklayan belediye başkanları, eylemleri terörü besleyecek şiddet dolu hareketlere dönüştürmenin ise kimseye yarar sağlamayacağını kaydetti. Saatcı, Kocadon ve Acar, halkı terörizm karşısında provokatif davranışta bulunanlara hoşgörü göstermemeye ve sağduyuya davet etti.

KAÇAK GÖÇMEN SORUNU
Toplantıda kaçak göçmen sorunu da ele alındı. Bodrum başta olmak üzere Muğla kıyılarının Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Asya ülkelerinde yaşanan iç savaşlardan kaçan göçmenlerin geçiş noktası haline geldiği belirtilen toplantıda, ilçelerdeki sorunun yerel yönetimlerin sahip olduğu imkanlarla aşılamayacağı kaydedildi. Mevcut gidişatın önümüzdeki aylarda ve yıllarda devam etmesi durumunda bölgede dramatik sosyal olayların yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan belediye başkanları, sorunun çözümü amacıyla devlet yetkililerinin düzenleyeceği uluslararası bir toplantıya Bodrum'da ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını söyledi. 

Toplantının ardından hazırlanan ortak açıklamayı Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, okudu. Atay, şöyle dedi:

"Suriye başta olmak üzere Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Asya ülkelerinde yaşanan iç savaşların yarattığı göçmen akını, bazı Avrupa ülkelerinin göçmen kabul edeceğine yönelik açıklamaları sonrasında bölgemizi bir geçiş noktası haline getirmiştir. Muğla'nın kıyı bölgelerinin, özellikle Bodrum ilçemizin bu yaz sezonu boyunca sahne olduğu dramatik sonuçlar sorunun geldiği boyutu dünyanın gözleri önüne sermiştir. Göçmen sorununun yerel yönetimlerin sahip olduğu çok sınırlı imkanlarla çözülemeyeceği, mevcut gidişatın önümüzdeki aylarda ve yıllarda devam etmesi ihtimali karşısında bölgemizde daha da dramatik sosyal olayların yaşanması kaçınılmazdır. Sorunun çözümü amacıyla devlet yetkililerimizin düzenleyeceği uluslararası bir toplantıya Bodrum'da ev sahipliği yapmaya hazırız. Yaklaşan kış ayları öncesinde göçmen akımının kontrollü bir şekle dönüşmesi ve can kaybının önüne geçilmesi her şeyden önce insanlık borcumuzdur." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası