Ege Postası
Geri

3. dalga 'tape yok' diye reddedilmiş

İtfaiye Daire Başkanlığı'na yönelik operasyonu reddeden Emniyet 'Dinlemelerin yazılı dökümü yapılmadı, şüphelileri sorulacak sorular da hazır değil' demiş.
3. dalga 'tape yok' diye reddedilmiş
Haberler / Politika
18 Ocak 2014 Cumartesi 10:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca talimatı verilen ancak emniyet tarafından yapılmayan 'İtifaiye Daire Başkanlığı'na yönelik operasyonun neden yapılmadığı ortaya çıktı. Memur suçlarına bakan Savcı İbrahim Baytekin tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı'nda üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 35 şüphelinin gözaltına alınması talimatı verildi. Ancak İstanbul Emniyeti talimatı yerine getirmedi.
'Memurlar tayin edildi'
Emniyet, yürütülen soruşturma kapsamında yapılan telefon dinlemelerinin dijital ortamda olduğu, söz konusu dinlemelerin yazılı dökümünün yapılıp imzalanmadığı ve şüphelileri sorulacak soruların hazır olmadığı gerekçelerini savcılığa bildirdi. Soruşturma kapsamında dinlemeleri yapan memurların büyük bir kısmının da başka yerlere tayin edildiğini belirten emniyet, söz konusu dökümlerin hazırlanıp imzalanması ve soruların hazırlanması gerektiğini başsavcılığa bildirdi.
Savcı: O iş sonra da olur
Bunun üzerine Savcı Baytekin de, söz konusu dijital dinlemelerin de delil niteliği taşıdığını, dökümlerin daha sonra yapılabileceği, şüphelilerin gözaltına alındıktan sonra da sorguda sorulacak soruların kısa süredece hazırlanabileceğini ifade etti. Ancak emniyet eksiklerin giderilmeden operasyon yapamayacağını bildirdi.
Şifre: Yangın tüpü
Yolsuzluk dosyasında, yüzden fazla şirket ve işyerine projeleri yangın talimat ve yönetmeliğine uygun olmasa da rüşvet karşılığında olumlu rapor verildiği öne sürülüyor. Yine yangın sigortası olan şirketlerde yangın sonrasında rüşvetle gerçeğe aykırı raporların düzenlendiği ve işyeri sahiplerinin rüşvet vermeye zorlandığı da iddialar arasında. Telefonlarının dinlendiğinden şüphelenen zanlıların kendi aralarındaki telefon konuşmalarında rüşvet ve para yerine ' ekmek, "ekmek, yangın tüpü, emanet" şeklinde şifreli ifadeler kullandıkları, rüşvet teslimatlarının İtfaiye Daire Başkanlığı binasının arkasında bulunan çay ocağında kimsenin bulunmadığı zamanlarda gerçekleştiği iddia ediliyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası