Ege Postası
Geri

30 Ağustos'ta 10 bin genç Dumlupınar’da buluşacak

Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, bu yıl büyük bir coşkuyla kutlanacak.        Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Gençlik Şühedanın İzinde' projesiyle...
30 Ağustos'ta 10 bin genç Dumlupınar’da buluşacak
Haberler / Güncel
20 Ağustos 2013 Salı 15:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, bu yıl büyük bir coşkuyla kutlanacak.

        Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Gençlik Şühedanın İzinde' projesiyle 30 Ağustos günü 10 bin genç Dumlupınar’da buluşacak. Binlerce genç; Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak da adlandırılan ve savaşlardan çıkmış ordunun uzun zaman sonra ilk zaferi olan 30 Ağustos 1922 yılında Dumlupınar'da savaşın gerçekleştiği meydanda o günleri yaşayacak.
Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve komutasında savaşmış askerler yad edilecek.

        ATATÜRK’ÜN ZAFERE GÖTÜREN EMRİ VERDİĞİ YER

        Dumlupınar’da bir araya gelecek olan gençler, öncelikle mehter takımı eşliğinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün "Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!" emrini verdiği Dumlupınar Şehitliği’ne gidecek. Burada Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının anılacağı törenlerden sonra Zafer Anıtı'na geçilecek. Zafertepeçalköy'de Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin Gazi tarafından sevk ve idare edildiği bin 181 rakımlı tepede bulunan anıtta resmi törenler gerçekleştirilecek. Program kapsamında ünlü televizyoncu Serdar Tuncer tarafından kahramanlık şiirleri okunacak. Sanatçı Ertuğrul Erkişi 'Safahat’tan Şarkılar' albümünden oluşan bir konser verecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası