Ege Postası
Geri

33 mesleğe daha yeterlilik belgesi zorunluluğu

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu gerektiren mesleklerin sayısının 48'den 81'e çıktığını ifade etti.
33 mesleğe daha yeterlilik belgesi zorunluluğu
Haberler / Ekonomi
5 Ekim 2017 Perşembe 16:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, 26 Eylül 2017 tarihli ve 30192 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ ile 33 mesleğe daha mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildiğini açıkladı. Böylece zorunlu meslek sayısının 48'den 81'e çıktığını ifade eden Adnan Saka, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2017/1 sıra numaralı tebliğinde yer alan 33 yeni meslekte de mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişiler, tebliğin yayım tarihinden itibaren 12 ay sonra (25.09.2018 tarihinden sonra) çalıştırılmayacak. Genel hedef, 2018 yılı içinde 160'a çıkartılması, beş yıl içinde de 600 civarı meslek dalının bu zorunluluk kapsamına girmesidir. Bu tebliğ ile özellikle inşaat, metal ürünleri, otomotiv ve CNC alanlarını kapsayan meslekler de zorunluluk kapsamına girmiş oldu. TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen MEYBEM A.Ş tarafından düzenlenen mesleki yeterlilik belgesi sınavları, odamız işbirliği ile de ilçemizde gerçekleştirilmektedir. Belirtilen mesleklere mensup olan Aliağalı iş insanlarımız konu ile ilgili odamızdan kapsamlı bilgi alabilirler" dedi.

Tebliğde yer alan yeni eklenen meslekler arasında; bitim işlemleri operatörü, boyama operatörü, iplik bitim işleri operatörü, iplik eğirme operatörü, makine montajcısı (seviye 3), makine montajcısı (seviye 4), metal kesimci, metal kesim operatörü, metal levha işleme tezgah işçisi, metal levha işleme tezgah operatörü, motosiklet bakım onarımcısı, motor testçisi (seviye 4), motor testçisi (seviye 5), otomotiv boyacısı (seviye 3), otomotiv boyacısı (seviye 4), otomotiv boya onarımcısı, otomotiv kaportacısı (seviye 3), otomotiv kaportacısı (seviye 4), otomotiv montajcısı, otomotiv prototipçisi (seviye 4), otomotiv prototipçisi (seviye 5), otomotiv sac şekillendirmecisi (seviye 3), otomotiv sac şekillendirmecisi (seviye 4), otomotiv sac ve gövde kaynakçısı, ön iplik operatörü, ön terbiye operatörü, PVC doğrama montajcısı, refrakterci (seviye 3), refrakterci (seviye 4), NC/CNC takım tezgahları elektrik/elektronik servis görevlisi, NC/CNC takım tezgahları mekanik servis görevlisi, NC/CNC takım tezgahları uygulama ve servis görevlisi, tren makinisti olduğu bildirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası