Ege Postası
Geri

4.8'lik deprem sonrası Prof. Dr. Ahmet Ercan ve Şükrü Ersoy'dan uyarı: 'Önemli faylar var'

Manisa’nın Soma ilçesinde 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İzmir, Aydın ve Balıkesir’den de hissedildi. Artçı depremler bölgede sürerken deprem bilimcilerden peş peşe açıklamalar geldi. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Manisa depremi Marmara'daki depremi tetikler mi" sorusuna yanıt verdi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise büyük deprem olup olmayacağını söylemenin güç olduğunu söyledi.
4.8'lik deprem sonrası Prof. Dr. Ahmet Ercan ve Şükrü Ersoy'dan uyarı: 'Önemli faylar var'
Haberler / Güncel
25 Haziran 2024 Salı 09:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, saat 01.36'da Manisa’nın Soma ilçesinde 4,8 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Deprem İzmir, Aydın ve Balıkesir illerinden de hissedildi. Depremin, 10,24 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Depremin ardından artçı depremler de gerçekleşti. Paniğe neden olan depremle ilgili deprem uzmanlarından peşi sıra açıklamalar geldi. 

"Bölgede çok fazla önemli fay var"

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, katıldığı CNN Türk canlı yayınında Soma'da meydana gelen depreme ilişkin açıklamalarda bulundu değerlendirdi. Prof. Ersoy, "Türkiye'de 5.5'a varan depremlerin yıkıcılığı düşünülürse 4.8 önemli bir deprem. Bölgede çok fazla önemli fay var. 4.8'i bundan sonraki aktivitelerle izleyip değerlendirmek gerekiyor. Manisa'daki depremin İstanbul'dan hissedildiğine dair bilgim yok. Normalde hissedilmemesi gerekiyor uzak bir bölge. Buradaki deprem Marmara'daki fay kolunu etkilemez, tetiklemez. Manisa depreminin İstanbul depremini tetiklemesi söz konusu olamaz" dedi.

"Daha büyük bir deprem olup olmayacağını söylemek güç"

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise sosyal medya hesabından Manisa'daki depremi yorumladı. Ercan, "01.36’da Soma-Büyükışıklar odaklı M5,0 büyüklüğünde deprem olasılıkla Bergama Kırığı üzerinde boşalmıştır. Soma 1919’da M6,9’luk bir depremi yaşamıştır. Ardından daha büyük bir deprem olup olmayacağını bu aşamada söylemek güçtür" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası