Ege Postası
Geri

4. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi SAÜ'de yapıldı

Her yıl farklı bir üniversitenin gıda mühendisliği bölümü tarafından organize edilen `Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi`nin 4’üncüsü Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) gerçekleştirildi.SAÜ Gıda Mühendisliği Topluluğu tarafından...
4. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi SAÜ'de yapıldı
Haberler / Güncel
19 Nisan 2013 Cuma 16:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Her yıl farklı bir üniversitenin gıda mühendisliği bölümü tarafından organize edilen `Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi`nin 4’üncüsü Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) gerçekleştirildi.

SAÜ Gıda Mühendisliği Topluluğu tarafından Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongreye, 22 farklı üniversiteden 600’ü aşkın öğrenci katıldı. Kongrede bu yıl, temel olarak gıda güvenliği ile ilgili konular masaya yatırıldı. SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, kongrede yaptığı konuşmada, gıda konusunun hiçbir zaman gündemden düşmeyecek bir konu olduğunu belirterek, "Gıda güvenliği insanın olduğu her yerde önemini koruyacaktır.” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu ise Türkiye’de AB ülkelerine oranla en çok tüketilen ürünün unlu mamuller olduğunu dile getirdi. Boyacıoğlu, yetişen neslin çok daha dikkatli ve insan sağlığını önemsediğini kaydetti.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Petek Ataman da ülkede doğru bilgiyi vatandaşa aktaramama problemi olduğunu ifade ederek, "Bazı ambalajlı ürünlerde yanlış maddeler çıkınca, halkımız bunu, hiçbir ambalajlı ürünü tüketmeyin olarak anlıyor. Bu sefer de kayıt dışı ürün satışı çoğalıyor.” diye konuştu. Ataman, televizyon programlarında her konuşan beslenme uzmanının da dikkate alınmaması gerektiğini söyledi.

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Temsilcisi İlknur Menlik de Türkiye’de 35 bin gıda işletmesi olduğu halde bu kuruluşlardaki istihdamın 345 bin olduğunu belirtti. Bunun, kayıt dışılığın en büyük kanıtı olduğunu anlatan Menlik, şunları kaydetti: "Tüketici satın aldığı ürünlerin fişini almıyor. 80’li yıllarda fiş almayla ilgili yayınlanan reklamlar, insanların fiş almayı küçümsemesine yol açtı. Halkımızda fiş alan basittir algısı oluştu. Kayıt dışılığın önüne geçebilirsek çok daha hızlı büyüyen bir ülke olacağız."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası