Ege Postası
Geri

4. Yargı Paketi'ne Köşk'ten onay

İhaleye fesat karıştırmak suçundan 8 yıl 4 ay hapisle cezalandırıldıktan sonra İsveç’e giden Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ile Bergama Cezaevi'nde bulunan 8 kişi için flaş gelişme yaşandı.4. Yargı Paketi olarak bilinen, İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının TBMM'de kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de kanunu onayladı.Özgüven'in avukatı Muhittin Üstündağ, " Yasalaşma süreci onayın dışında Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla tamamlanıyor. Özgüven ve 8 çalışanın yargılandığı her iki dosyada da mahkumiyetin yeniden yapılandırılması ve alacakları cezanın da 10 ayın altında olacağı içinde hükmün ertelenmesinden yararlanmaları durumu var. Resmi Gazete ‘de yayınlandığında ise daha önce başvurumuzu yapmıştık cezaevindeki 8 arkadaşın tahliyesini bekliyoruz" dedi.
4. Yargı Paketi'ne Köşk'ten onay
Haberler / İzmir
29 Nisan 2013 Pazartesi 20:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İhaleye fesat karıştırmak suçundan 8 yıl 4 ay hapisle cezalandırıldıktan sonra İsveç’e giden Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ile cezaevinde bulunan 8 kişi için flaş gelişme yaşandı. 4. Yargı Paketi olarak bilinen, İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının TBMM'de kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de kanunu onayladı. Cumhurbaşkanı Gül, 6 bin 460 sayılı "Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"a da onay verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Cumhurbaşkanlığı'ndan akşam saatlerinde yapılan açıklamada, "6459 sayılı İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 6460 sayılı Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Anayasanın 89. maddesinin birinci fıkrası ile 104. maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir" denildi. Cumhurbaşkanı Gül, her iki yasayı da yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

HER AN TAHLİYE OLABİLİRLER

Yasanın onaylanması Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ve birlikte yargılandığı 8 kişiyi de yakından ilgilendiriyor.Dikili Belediyesi’nde garaj ve jeotermal ihalesinde yapılan usul hatasından dolayı 4’er yıl 2’şer ay hapis cezası alan ve Bergama Cezaevi’nde bulunan, CHP'li Meclis üyesi Sedat Öcal, eski meclis üyesi Bülent Karataş, emekli Yazı işleri Müdürü Canan Işık ve Gelir Şefi Ahmet Karataş eski Muhasebe Müdürü Nuri Afacan, tahsildar Halil İbrahim Tanık, emekli zabıta amiri Cemal Gürsel Durmaz ve emekli zabıta memuru Reşat Akdoğan’ın değişikliğin resmi gazetede yayımlanmasının ardından tahliyesi Osman Özgüven’in ise yurda dönmesi bekleniyor.

HÜKMÜN ERTELENMESİ SÖZ KONUSU:..
Türk Ceza Yasası’nın ihaleye fesat karıştırma suçunu düzenleyen maddesindeki değişikliğin kabul edilmesiyle ihaleye fesat karıştırma suçu cezasının alt sınırı 5 yıldan 3, üst sınırı ise 12 yıldan 7 yıla düşürüldü. Kamu zararının oluşmadığı durumlarda ise ceza 1-3 yıla düşüyor.Osman Özgüven ve arkadaşlarının cezası 1-3 yıl üzerinden hesaplanması bekleniyor. Alacakları cezanın 10 ayın altında olacağı için hükmün ertelenmesinden yararlanmaları söz konusu…

ÜSTÜNDAĞ:TAHLİYE OLACAKLAR
Özgüven’in avukatı Muhittin Üstündağ,” ceza uygulamaları köklü bir değişikliğe uğradı. Bu nedenle uyarlama yargılamaları söz konusu…Bizim iki talebimiz olmuştu. Hükümlülerin tahliyesi ve Osman Özgüven hakkında da yakalama kararının kaldırılmasıyla birlikte uyarlama yargılama yapılması. Yasalaşma süreci onayın dışında Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla tamamlanıyor. Özgüven ve 8 çalışanın yargılandığı her iki dosyada da mahkumiyetin yeniden yapılandırılması ve alacakları cezanın da 10 ayın altında olacağı içinde hükmün ertelenmesinden yararlanmaları durumu var. Resmi Gazete ‘de yayınlandığında ise daha önce başvurumuzu yapmıştık cezaevindeki 8 arkadaşın tahliyesini bekliyoruz. Bu gelişme her an olabilir” dedi.

ÖZGÜVEN’DEN DÖNÜŞ SİNYALİ

TBMM Genel Kurulu’nun Türk Ceza Yasası’nın ihaleye fesat karıştırma suçunu düzenleyen maddesindeki değişikliği kabul etmesinin ardından İsveç’te bulunan Özgüven, Ege Postası’na yaptığı açıklamada Köşk’ten gelecek onay sonrası döneceğini söylemiş ve, “İçerde yatan 8 arkadaşım var. Onların durumu benden daha önemli… Aylardır hep adaletin tecellisine inandım. Güzel bir gelişme yaşandı. Dikili’ye bir an önce dönmek istiyorum. Herkesi çok özledim… Döner dönmezde kaldığım yerden çalışmalarıma devam edeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

Özgüven'in önümüzdeki hafta Türkiye'ye dönmesi bekleniyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası