Ege Postası
Geri

4 harf ile ömür boyu

Eski milletvekillerine de diplomatik pasaport veriliyor. Yasaya eklenecek 'Eski' sözcüğü ile, 3 bin eski vekil ve ailesi ömür boyu kırmızı pasaport sahibi olacak.
4 harf ile ömür boyu
Haberler / Güncel
4 Nisan 2013 Perşembe 08:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA - Eski parlamenterlerin uzun süredir istediği ‘’Kırmızı Pasaport’’ yeniden gündeme geldi. Halen yeşil pasaportları bulunan eski milletvekillerine de, diplomatik pasaport verilecek. Pasaport kanunununa konulacak ‘’Eski’’ sözcüğü ile, 3 bin eski vekil ve ailesi ömür boyu kırmızı pasaport sahibi olacak.
AKP milletvekili ve Türk Parlamenterler Birliiği Başkanı Nevzat Pakdil ile CHP ve MHP milletvekillerini yürüttüğü çalışma uyarınca, 5682 sayılı Pasaport Kanununn 13. maddesinde değişiklik öngörülüyor. Bu maddede ‘’Diplomatik pasaportlar TBMM üyelerine ve TBMM üyesi olmayan bakanlara (…)  verilir’’ ifadesi yer alıyor. Maddeye ‘’Eski üyeler ve eski Bakanlar’’ sözcüğünün de ilave edilmesi planlanıyor.
RENGİ SİYAH OLDU
Böylelikle ‘’Kırmızı Pasaport’’ olarak bilinen ancak son yapılan değişiklik ile rengi ‘’Siyah’’ olarak değiştirilen diplomatik pasaportlar, sayıları 3 bin kadar olan eski parlamenterler ile eşlerine ve 25 yaşından küçük, çocuklarına da verilecek. Bugüne kadar, TBMM, Cumhuriyet Senatosu ve Kurucu Meclislerde, toplam 6 bin 601 parlamenter görev yaptı. Diplomatik pasaportlara ABD ve İngiltere gibi birkaç ülke dışında vize uygulanmıyor. 
Anayasa Mahkemesi Başkan ve üyeleri, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Genelkurmay Başkanları, Orgeneral ve Oramiraller, Cumhuriyet Başsavcısı, eski Cumhurbaşkanları, yasama meclisleri eski başkanları, eski Başbakanlar ve Dışişleri Bakanları, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Genel Sekreteri, Başbakanlık ve Bakanlık müsteşarları, Diyanet İşleri Başkanı ve  Dışişleri Bakanlığı mensuplarına da diplomatik pasaport veriliyor. (Gazeteport)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası