Ege Postası
Geri

43 yıl önce kazı yapılan Seleukeia Antik Kent'te tanıtım levhası bulunmuyor

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Bucakşıhlar köyü sınırları içinde bulunan Seleukeia Antik Kent'te tanıtım levhası bulunmaması tarihi ören yerine ziyaret ilgisini azalttığı bildirildi.     Prof.Dr. Jale İnan tarafından...
43 yıl önce kazı yapılan Seleukeia Antik Kent'te tanıtım levhası bulunmuyor
Haberler / Genel
20 Temmuz 2013 Cumartesi 17:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Bucakşıhlar köyü sınırları içinde bulunan Seleukeia Antik Kent'te tanıtım levhası bulunmaması tarihi ören yerine ziyaret ilgisini azalttığı bildirildi.

    Prof.Dr. Jale İnan tarafından 43 yıl önce kazı yapılan Seleukeia Antik Kent'in tanıtıma yönelik bir tek levha olmaması dikkat çekiyor. Manavgat'ın Bucakşıhlar köyü muhtarı Salih Özer, köyleri sınırları içinde bulunan Seleukeia Antik Kent'i anlatan levhanın bulunmamasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

    Antik kentte giden yolun uzun uğraşılar sonrası 10 yılda zor yapıldığını belirten Özer, halen 700 metre yapılmadığı için yerli ve yabancı turistlerin tarihi ören yerine ulaşmada zorluk çektiğini kaydetti.

    Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'ten Seleukeia'nın yapılmayan 700 metrelik yolunun yapılması için yardım beklediklerini Özer, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay zamanında bir çok defa başvuruda bulunmalarına karşı başarılı olamadıklarını söyledi. Özer, "Tarihi ören yerini tanıtan levha yok. Seleukeia'da 30 yıl önce dikilen küflü levhadan başka bir tanıtıma yönelik bir şey yok. Bakanlığın yol ve levha dikimine yönelik çalışma yapmasını istiyoruz. Tarihi ören yerini anlatan İngilizce, Almanca ve Rusça dillerinde tanıtım ve bilgilendirme levhası dikmesini istiyoruz. Gelen turistlere mahcup oluyoruz. Antalya bölgesi adeta açık hava müzesi konumunda sözünü söylemekle tarihi ören yerleri müze olmuyor. 43 yıl önce Prof.Dr. Jale İnan tarafından keşfedilen ören yeri kültür turizminde hak ettiği yeri alamadı. 10 yıldır bir yolu bile zor yapıldı. 700 metrelik yol yapılmazsa bölgeye kültür turizmi için turist çekemeyiz." diye konuştu.

DE&HA Turizm Seyahat Acentesi turist rehberi Halil Güleç, Seleukeia Antik Kent'i tanıtan levhanın olmamasının turistlere mahcup hale düşürdüğünü söyledi. Seleukeia'nın, Side Antik Kent'ten sonra ikinci kültür turizmi alanı olduğunu belirten Güleç, tarihi ören yerine getirdikleri turistlere bölge ile bilgilendirmede yazılı az kaynak olması ve tanıtım levhası olmadığı için zorlandıklarını kaydetti. Güleç, "Antik kente ulaşım şartları zor olduğu için turistler Seleukeia'ya gitmekte zorlanıyor. Patika yolun acil bir şekilde yapılması gerekir. Antik kent içinde bir tek çöp atacak bir yer yok. Bakanlığın Seleukeia'ya ilgi göstermesini istiyoruz. Turistlerin hayran kaldığı Seleukeia çok sahipsiz. Böylesi bir tarihi ören yeri İspanya, Fransa, İtalya ve İngiltere'de olsa çok farklı olurdu." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası