Ege Postası
Geri

5 Bin memur İzmir'de iş bırakmaya hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli 5 bin memur personeli ilgilendiren toplu sözleşme sürecinin tıkanması üzerine harekete geçen TÜM-BEL-SEN, bir süredir devam eden çeşitli eylemlerinde en somut adımı atmaya hazırlanıyor. Sosyal haklarda istedikleri iyileştirmeler için iş bırakacak olan belediye personeli, Perşembe günü bir kez daha taleplerini yüksek sesle haykıracak.
5 Bin memur İzmir'de iş bırakmaya hazırlanıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Haziran 2014 Salı 14:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurların örgütlü bulunduğu TÜM – BEL Sen 1 No’lu Şubesi, bir süredir devam ettiği eylem ve etkinliklerin sonuç vermemesi üzerine iş bırakma kararı aldı. Belediye yönetimi toplu sözleşme için masa başına çağıran ancak mevcut durumda bir değişiklik üzerine harekete geçen sendika, belediye görevli memurların Perşembe günü iş bırakacağını duyurdu.

PERŞEMBE GÜNÜ İŞ BIRAKACAKLAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli yaklaşık 5 bin memur, toplu sözleşme sürecinde talep ettikleri iyileştirmelerini alamayınca devam ettikleri eylem sürecinde iş bırakmak için kolları sıvadı. Sosyal haklarında iyileştirme yapılmasını isteyen ve yaklaşık 3 aydır devam eden toplu sözleşme sürecinin tıkanması üzerine belediye önünde sofra kuran ve metroya ücretsiz binmek için ulaşım eylemi yapan memur kadrosu Perşembe günü öğleden sonra yarım gün iş bırakacak.

“BELEDİYE TALEPLERİMİZE KAYITSIZ KALIYOR”
İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne kurdukları bilgilendirme masasında sendikada örgütlü bulunan memurları süreç hakkında bilgilendiren sendika yetkilileri yaptıkları açıklamada, Perşembe günü öğlen 13:00’da belediye sarayı önünde toplanarak yeni  bir eylem düzenleyecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde idari kadroda görevli memur kadrosunun yanı sıra ESHOT ve İZSU personelinin de katılım göstereceği eylemde haklarını bir kez daha yüksek sesle dile getireceklerini kaydeden TÜM-BEL-SEN 1 No’lu Şube Başkanı Ulus Bozkır, “Tüm çabalarımıza rağmen toplu sözleşme süreciyle ilgili yeni  bir gelişme sağlanmadı. Belediye yönetimi konuya kayıtsız kalarak taleplerimiz görmezden geliyor. Bize olumlu ya da olumsuz bir çağrı gelmedi. Sendika olarak masa barışında sözleşmelerin tamamlanmasını ve çalışanların sosyal haklarında iyileştirme yapılmasını istiyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası