Ege Postası
Geri

6 ilde DHKP/C operasyonu: 22 gözaltı

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda, terör örgütü DHKP/C’nin cezaevi yapılanmasına bağlı olarak faaliyet gösterip örgüte finans desteği sağladıkları iddia edilen 22 şüpheli yakalandı.
6 ilde DHKP/C operasyonu: 22 gözaltı
Haberler / 3. Sayfa
12 Aralık 2022 Pazartesi 10:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, "6415 sayılı Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet Etme" suçu kapsamında DHKP/C silahlı terör örgütünün cezaevleri yapılanmalarında örgütsel eylem ve faaliyetleri nedeniyle yakalanarak tutuklanan veya hüküm giyen örgüt mensuplarına para temin ettikleri iddia edilen kişilere yönelik çalışma başlatıldı. 

Bu yönde yapılan teknik takiplerle tespit edilen 28 şüpheliye yönelik bu sabah birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İstanbul merkezli Ankara, Bursa, Hatay, Kocaeli ve Mersin olmak üzere 6 ayrı ilde yapılan operasyonda, toplam 22 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon düzenlenen adreslerde yapılan aramalarda ise ele geçirilen çok sayıda örgütsel dokümana ve dijital malzemeye el konuldu. 

Konuyla ilgili tahkikat işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Bu arada, operasyon anları polis kameralarına yansıdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası