Ege Postası
Geri

6'lı masada hükümet protokolü

6 muhalefet partisinin 3 Temmuz'daki zirvesinde geçiş sürecinde oluşturulacak hükümet için işbirliği protokolünün görüşülmesi bekleniyor. Prensipte anlaşılması halinde o protokol, geçiş sürecinin nasıl yürütüleceğini, ne kadar süreceğini ve bürokrasinin nasıl işleyeceğini kapsayacak.
6'lı masada hükümet protokolü
Haberler / Politika
23 Haziran 2022 Perşembe 10:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

6 muhalefet partisi 3 Temmuz'da İYİ Parti'nin ev sahipliğinde beşinci defa bir araya gelecek. Liderler zirvesinde ekonomi, dış politika, sığınmacılar başta olmak üzere ülkenin en sıcak başlıkları ele alınacak.6 Parti arasında oluşturulan komisyonların da çalışmaları görüşülecek.

3 Temmuz'daki toplantıda özellikle DEVA Partisi'nin sık sık vurgu yaptığı geçiş süreci için ayrı bir parantez açılması bekleniyor. Üzerinde mutabakata varılması halinde geçiş süreci için bir protokolün hazırlanabileceği belirtiliyor. O protokol 6 partinin hükümet için işbirliği, geçiş sürecinin ne kadar süreceği ve nasıl işleyeceği konusunda yol gösterici olacak.

6 Lider son olarak 29 Mayıs'ta Gelecek Partisi'nin ev sahipliğinde bir araya gelmiş toplantı sonunda 10 maddelik temel ilkeler ve hedefler adında bir bildirge yayınlamıştı.. (Mahir Kılıç / haberturk.com)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası