Ege Postası
Geri

6 parti cumhurbaşkanı profilini çizdi

6 Partili Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem toplantısında bu kez cumhurbaşkanının yetkileri ve görev süresi konuşuldu. Buna göre Cumhurbaşkanı olacak kişi sadece bir defa seçilebilecek. Görev süresi 7 yıl olacak ve görev süresi sonrası bir daha aktif siyasete dönemeyecek. Ayrıca herhangi bir partiye üye olamayacak.
6 parti cumhurbaşkanı profilini çizdi
Haberler / Politika
27 Ekim 2021 Çarşamba 08:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Millet İttifakı'nı oluşturan 4 parti ile DEVA ve Gelecek Partisi'nin temsilcileri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir araya geldi. 5. Toplantıda "yasama" başlığından devam edildi. Buna göre seçim barajı için yüzde 3 üzerinde uzlaşıya varıldı. Meclis komisyonlarının daha etkin rol oynaması noktasında da mutabakata varıldı. 

haberturk.com'dan Mahir Kılıç'ın haberine göre; Gensoru uygulamasının geri getirilmesi kararlaştırıldı. Buna göre bakanlar veya Başbakan hakkında gensoru verilebilecek. Güvenoyu alamayan hükümet düşürülürken muhalefet Cumhurbaşkanına yeni hükümetin kuracak kişinin yanı sıra Başbakan'ın ismini verecek. Ve Cumhurbaşkanı o isme hükmet kurma görevini verecek. Başka bir isim görevlendirilemeyecek. Burada amaç, hükümetin düşürülerek yaşanabilecek olası krizlerin önüne geçmek.

GÖREV SÜRESİ 7 YIL

"Yasama" başlığı bitikten sonra "yürütme" başlığı görüşülmeye başlandı. Bu başlık altında Cumhurbaşkanı'nın görev ve yetkileri konuşuldu. Buna göre Cumhurbaşkanı'nın görev süresi 7 yıl olacak. Cumhurbaşkanı olacak kişi sadece bir defa seçilebilecek ve görev süresi bitince aktif siyasete dönemeyecek.

6 Partinin vardığı mutabakata göre, Cumhurbaşkanı tarafsız ve temsili olacak. Herhangi bir partiye üye olmayacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası