Ege Postası
Geri

60 yıl önce savaştıkları topraklara bu sefer kutlama için geldiler

Kore Savaşı’nın sona ermesinin 60. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, savaş gazileri Kore Yarımadası’na akın ediyor.27 Temmuz 1953’de sona eren Kore Savaşı’nın 60. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Güney Kore’de ve Kuzey...
60 yıl önce savaştıkları topraklara bu sefer kutlama için geldiler
Haberler / Dünya
26 Temmuz 2013 Cuma 17:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kore Savaşı’nın sona ermesinin 60. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, savaş gazileri Kore Yarımadası’na akın ediyor.

27 Temmuz 1953’de sona eren Kore Savaşı’nın 60. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Güney Kore’de ve Kuzey Kore’de bir çok etkinlik düzenlenmeye devam ediyor. Kuzey Kore, kutlama törenlerini ‘Arirang Gösterileri’ adı altında hafta başı başlattı. Kuzey Kore’deki gösteriler 29 Temmuz’da sona erecek. Gösterilerde sık sık savaşa katılan Çin ile olan dostane ilişkilere atıfta bulunulduğu aktarıldı.

Güney Kore’de ise kutlamalar bugün başladı. Bir çok enstitü ve araştırma merkezinde Kore Savaşı’na ilişkin seminerler verildi.

Öte yandan savaşa katılan 16 ülkeden gaziler ise Güney Kore’ye akın etti. Güney Kore Savunma Bakanlığı ve Emekli Askerler ve Vatanseverler Birliği tarafından organize edilen gösteri ve konserlere katılacak olan gazilerin yol masrafları ise yine bu iki kurum tarafından karşılanacak.

En büyük kutlama törenleri ise yarın yapılacak. Savaş Müzesi’nin önünde yapılacak törene Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin katılacağı ifade bildirildi. Pazar günü ise Busan şehrindeki Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı’nda anma törenleri yapılacak. Güney Kore’ye gelen savaş gazilerinin hemen hemen tüm törenlere katılması ön görülüyor.

Öte yandan savaşa iştirak eden ülkelerden bazıları ise törene üst düzey katılım gösterecek. Alınan bilgiye göre Yeni Zelanda Başbakanı başta olmak üzere bazı ülkeler bakanlar düzeyinde katılım gösterecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası