Ege Postası
Geri

65 yaş üstü destekte yeni adım: Nafaka şartı kalkıyor

65 yaşını doldurmuş vatandaşlara sağlanan sosyal yardımda önemli bir düzenleme hayata geçiriliyor. Mevcut uygulamada nafaka alan ya da nafaka alma hakkı bulunan kişiler bu destekten yararlanamıyordu. Yeni düzenleme ile artık nafaka bağlanmış olsa da muhtaç durumdaki 65 yaş üstü vatandaşlara aylık ödemesi yapılabilecek.
65 yaş üstü destekte yeni adım: Nafaka şartı kalkıyor
Haberler / Ekonomi
5 Ekim 2025 Pazar 10:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye gazetesinin haberine göre, düzenlemenin gerekçesinde şu görüşlere yer verildi:

“2022 yılında nafaka bağlanmış veya nafaka bağlanması mümkün olma nedeni ile aylığı reddedilmiş kişi sayısı 8.356, 2023 yılında 6.654, 2024 yılında ise 8.250’dir. Nafaka bağlanmış veya bağlanması mümkün olma şartlarının kaldırılması, sosyal yardımların dağıtımında daha objektif ve erişilebilir bir kriter oluşturacak, yardıma muhtaç bireylerin bu desteklerden faydalanma sürecini kolaylaştıracaktır.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2024 raporunda 65 yaş aylığından yararlananların sayısının 805 bin olduğu belirtildi. Bakanlığın 2025 yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporunda ise Ocak-Haziran 2025 döneminde 1.422.870 fayda sahibine engelli ve yaşlı aylıkları çerçevesinde toplam aktarılan kaynağın 37.647.774.369 lira olduğu bilgisi yer aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası