Ege Postası
Geri

65 yaş üstü hayata geri döndü!

İzmir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlar, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile uzun bir aradan sonra sokağa çıkıp güneşli günün tadını çıkardı.
65 yaş üstü hayata geri döndü!
Haberler / Güncel
10 Mayıs 2020 Pazar 13:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TÜİK verilerine göre Türkiye'de İstanbul'un ardından en fazla 65 yaş üstü nüfusa sahip İzmir'de, sokağa çıkma kısıtlaması geçici olarak kaldırılan çok sayıda kişi, sahil kesiminde yürüyüşü tercih etti.

Maske takan ve sosyal mesafeye büyük ölçüde riayet edenler, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Bostanlı, Karşıyaka ve Bayraklı sahil kesiminde gezdi. 

Bazı bölgelerde yoğunluk yaşandı. 

Karşıyaka ilçesinde, bugün 4 saat için sokağa çıkma kısıtlaması sona eren 65 yaş ve üzeri kişiler, sahil bandına gidip, güneşli havada yürüş yaptı.

Ülke genelinde 65 yaş ve üzeri kişiler, sokağa çıkma kısıtlamasının bugün için 11.00 ile 15.00 saatleri arasında kaldırılmasıyla dışarı çıktı. 21 Mart'tan bu yana evde olan 65 yaş ve üzeri kişiler, İzmir'de güzel havanın keyfini çıkardı. Bazı kişiler, parklarda otururken bazıları ise yürüyüş yapıp, bisiklet kullanmayı tercih etti. Yaşlıların çoğunun maske takıp, koronavirüs önlemi aldığı görüldü. Maskesi olmayanlara ise belediye ekipleri tarafından maske dağıtıldı.

Son dakikaya kadar dışarı çıkma hakkını kullanacağını söyleyen Adem Sarıkaya (66), "Allah bu süreçte hepimizin yardımcısı olsun. Bugün çok sevinçliyim. Eşimle ve arkadaşlarımla birlikte dışarı çıktık. Herkesin yüzünün gördüğünü gülüyorum. Saat 15.00'e kadar vaktim var ve son dakikaya kadar hakkımı kullanacağım" dedi.

Çok fazla dışarıda kalmayacağını belirten Hasan Gül (74) de "Haftalardır adeta evde hapistik. Kısıtlamanın kalkmasıyla birlikte sahile geldik. Devamlı olarak gidip geldiğim bir yerdi zaten burası. Biraz hava aldıktan sonra eve gireceğim. Çünkü kızım bir sağlıkçı ve ne şartlarda çalıştığını biliyorum. O nedenle çok risk almadan ve risk yaratmadan döneceğim" diye konuştu.

Evde oldukları süre boyunca eşiyle sık sık tartıştıklarını söyleyen Gülşen Gül (70), "Günlerce evin içinde sıkıldık ve eğlenmek için hava almaya çıktık. Her zaman geldiğimiz yer burası ama artık daha kısıtlı. 51 günlük süreçte hep evdeydik. Ev ve balkon arasında gidip geldik. Dışarı çıkamayınca gelip, eşimle tartışmaya başlamıştık" diye konuştu.

Zehra Cirit (68) ise "Kendimi çok iyi hissediyorum. Kuş gibi hafifledim. Hava da püfür püfür esiyor. Umarım devamı geliyor. Biraz eve girip, tekrar dışarı çıkarak, verilen bu 4 saatlik iznin tadını çıkaracağım" dedi.  (DHA)

Tire ve Kemalpaşa'da 65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıktı

İzmir'in Tire ve Kemalpaşa ilçelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan kişiler, uzun aradan sonra ilk defa sokağa çıktı.

Tire'de çok sayıda 65 yaş üstü vatandaş, caddelerde yürüyüş yaptı, parklarda oturdu.

Güneşli havanın tadını çıkaran bazı vatandaşlar, sosyal mesafe gözeterek arkadaşları ve akrabalarıyla birlikte termosla getirdikleri çayları içerek hasret giderdi.

Polis ekipleri de cadde ve sokaklarda kontrol amaçlı çalışmalarını sürdürüyor. 

Kemalpaşa ilçesinde de belediye ekipleri, parklara çıkan vatandaşlara maske dağıttı.

Polis ekipleri de yaptığı anonslarla sosyal mesafeye özen gösterilmesini istedi.

İzmir polisi, sokağa çıkanlara maske dağıttı

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkmalarına izin verilen 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan kişilere, maske dağıttı. 

Kısıtlamaya verilen arada sokağa çıkanlar, caddelerde yürüyüş yaptı, parklarda oturdu ve güneşli havanın tadını çıkardı.

Cadde ve sokaklarda kontrol amaçlı çalışmalarını sürdüren polis ekipleri de koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlara maske dağıttı. 

Ekipler, izinin bitmesinin ardından evlerine dönmeleri konusunda uyarıda bulundukları vatandaşlara, her türlü yardıma hazır olduklarını da bildirdi. (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası