Ege Postası
Geri

7. Uluslararası MEB robot yarışması sona erdi

7. Uluslararası Robot Yarışması sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü işbirliğince "Piri Reis" temasıyla düzenlenen 7. Uluslararası Robot Yarışması ödül töreniyle sona erdi. Sinan Erdem Spor Salonu'nda 3 gün süren müsabakalar sonunda, "Temalı Robot" kategorisinde Yenimahalle Endüstri Meslek Lisesi, "Sumo" kategorisinde Karabük Üniversitesi, "Mini Sumo" kategorisinde Adil Karaçam Endüstri Meslek Lisesi, "Çizgi İzleyen" kategorisinde Yerköy Endüstri Meslek Lisesi ve "Robotino" kategorisinde İSOV Dinçkök Endüstri Meslek Lisesi birinci oldu.
7. Uluslararası MEB robot yarışması sona erdi
Haberler / İzmir
6 Mayıs 2013 Pazartesi 11:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  İzmir Nevvar Salih İşgören Endüstri Meslek Lisesi’ takımı öğrencileri, Furkan Ateş, Muhammet Onur Aras, Şehmuz Altunç ve Sinan Öncü’nün robotları çizgi izleyen kategorisinde dereceye girmeyi başardı. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgöz ile İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız verdi. Salih Çelik, törende yaptığı konuşmada, yarışmaya katılanlara ve sponsorlara teşekkür ederek, sanayicilerden bu etkinliği ve katılan öğrencileri yakından takip etmelerini istedi. Vali Mutlu da gençliği en iyi şekilde yetiştirebilmek arzusuyla bilime ve eğitime önem verdiklerini ifade ederek, "Üniversitelerimiz, ortaöğretimimiz, ilköğretimimiz ve okul öncesi eğitimimiz başta olmak üzere toplumumuzun bütün kademelerindeki eğitimin, geleceğimiz olduğunun farkındayız. Bilimi yakalamadan güçlü bir devlet olmanın mümkün olmadığını biliyoruz. İdealimiz, 2023'te dünyanın 10 güçlü ülkesinden biri olabilmek. Bu hedefe ulaşabilmenin yolu, bilimle, sanatla, kültürle çok daha ilgili olmamızdan geçiyor" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası