Ege Postası
Geri

73. Sessiz Çığlık!

İzmir Vardiya Bizde Platformu’nun, Cumartesi günleri saat 13.00’de Konak Tariş Satış Mağazası önünde gerçekleştirdiği ‘’Sessiz Çığlık’’ eyleminin 73.’sü, seçim atmosferine girilmiş olması nedeniyle bir hayli canlıydı.
73. Sessiz Çığlık!
Haberler / İzmir
16 Şubat 2014 Pazar 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- CHP Muğla Milletvekili Nurettin demir, CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu etkinliğin bu haftaki konuşmacılarıydı. CHP Karabağlar İlçe Örgütü, üye ve meclis üyesi aday adaylarıyla alandaydı.
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, 22. Dönem CHP İzmir Milletvekili Yılmaz Kaya, Disk Genel İş 3 No’lu Şube yöneticisi Yücel Sözüpek, Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi aday adayları Ömer Ökten ve Bülent Sözüpek, Konak Belediyesi Meclis Aday Adayı Süleyman Aydın, 68’liler pankartı ardında Okan Yüksel, Aydın Türkaydın, Ertuğrul Gezenoğlu, Mustafa Özbek eyleme destek için alandaydı.
Eylem önceki haftalarda olduğu gibi; Asker yakını bir kız çocuğunun okuttuğu Andımız ile başladı.
İzmir’de gerçekleştirilen 73. eylem olması nedeniyle; Kara Harp Okulu 1973 mezunu emekli bir subay açış konuşması yaptı. Emekli Subay Eşleri Derneği İzmir Şubesi başkanı da bir konuşma yaptı.
Muğla Milletvekili ve Cezaevlerini Denetleme Komisyonu Üyesi Nurettin Demir, ‘’ Hükümet yetkililerinin de itiraf ettiği gibi; yapılan kumpas sonucu yurtseverlerimiz yıllardır cezaevinde tutulmaktadır. Hukuk tanımazlık meşrulaştırılmak istenmektedir. Doğu Perincek ile birlikte tutuklananların yattığı süre, 7 yıla dayanmıştır. Tüm yurtseverlerimizin derhal serbest bırakılmaları gerekir ‘’ dedi.
68’liler adına Ertuğrul Gezenoğlu kısa bir konuşma yaptı. Uygulanan Amerikan politikaları sonucu, ülkenin bölünmesi için aydın, gazeteci, siyasi ve askerlerin içeri alınması gerektiğini belirtti. ‘’Kumpas bu nedenle düzenlenmiştir ‘’ dedi.
Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu yaptığı konuşmada, ülkemizin değerli evlatlarının düzenlenen dijital belgelerle yıllardır cezaevlerinde tutulduğunu, eş ve çocuklarının büyük mağduriyetler yaşadığını, bunun bir eziyet olduğunu ve derhal serbest bırakılmalarının insanlık görevi olduğunu söyledi.
Eylem sonrası partililer Muhittin Selvitopu etrafında bir yumak oluşturdu. Birlikte fotoğraf çektirdi.Eylem, bir sonraki hafta aynı yer ve saatte buluşma duyurusuyla sona erdi.
 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası