Ege Postası
Geri

8. Gün’de gündem Buca Metrosu... Umutoğulları: Sürekli kaşıkla topluyor, Dağ kepçeyle dağıtıyor

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir’de yayınlanan 8. Gün programında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın Buca Metrosu ihalesiyle ilgili ‘şaibe’ iddialarını eleştirdi. Umutoğulları “AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ılımlı tavırlarıyla seçmenin güvenini kazanıyor. Sürekli kaşıkla topluyor, Hamza Dağ kepçeyle dağıtıyor. Tunç Soyer’i ateşli bir konuşmaya teşvik ederseniz, binlece kişi ‘Hükümet istifa’ diye tempo tutar, toplumu kutuplaştırırsınız. Hamza Dağ ne genel siyaseti, ne de yerel siyaseti başaran bir figür olabildi.” ifadelerini kullandı. Umutoğulları ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Buca Metrosu temel atma töreninde hükümeti hedef alan açıklamalarını da eleştirerek, “O gün orada yaptığı muhteşem işin keyfini çıkarmalıydı. Bundan sonra bakanlıklara nasıl gidecek? Nasıl hizmet alacak?” diye konuştu.
8. Gün’de gündem Buca Metrosu...  Umutoğulları: Sürekli kaşıkla topluyor, Dağ kepçeyle dağıtıyor
Haberler / Yerel Politika
15 Şubat 2022 Salı 17:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI – Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir’de yayınlanan 8. Gün programında Refik Pak’la birlikte İzmir siyasetini değerlendirdi. 

Umutoğulları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın Buca Metrosu ihalesiyle ilgili sözleri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Buca Metrosu’nun temel atma töreninde yaptığı konuşmayla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Umutoğulları’nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“İSİMLERİ TESPİT ETMİŞSİNİZ, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUYORSUNUZ”

“Siyasi tartışmaların artık kentin önüne geçtiğini görüyoruz. Bugün CHP Genel Başkanı geliyor, Tunç Soyer’in söylediği gibi İzmir’in en büyük yatırımlarından birisinin açılışı var. Ama biz bu kentte neyi konuşuyoruz. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı’nın ‘İhalede şaibe yapıldı. Törene katılmıyoruz’ açıklamasını, Tunç. Soyer’in açılış konuşmasında verdiği siyasi mesajları konuşuyoruz. Oysa bizim başka şeyler konuşmamız lazım. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ seçimden önce ‘CHP'nin belediye meclis üyesi listelerinde PKK bağlantılı kişiler var’ demişti. Sonra üzerinden neredeyse 3 yıl geçti. Bu kişilerle ilgili soruşturma açıldı mı? Dava açıldı mı? Yok. Bildiği bir şey varsa, yargıyla paylaşmıyorsa suç işlemiyor mu? İsimlerini biliyorsunuz, tespit etmişsiniz, suç duyurusunda bulunmuyorsunuz. Aradan 2,5 yıl geçiyor hiçbir şey yok. Aynı Hamza Dağ geliyor ‘Buca Metrosu ihaleye fesat karıştı’ diyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İçişleri  Bakanlığı’na bağlı değil mi? İçişleri Bakanlığı AK Parti hükümetinin bakanlığı değil mi? Hamza Dağ hangi partinin genel başkan yardımcısı? Hamza Dağ İçişleri Bakanı’nı arayamaz mı ihaleyle ilgili?

“SÜREKLİ KAŞIKLA TOPLUYOR, DAĞ KEPÇEYLE DAĞITIYOR”

Tunç Soyer’i ateşli bir konuşmaya teşvik ederseniz, binlece kişi ‘Hükümet istifa’ diye tempo tutar, toplumu kutuplaştırırsınız. CHP yaklaşık 20 yıldır İzmir’de iktidar. AK Parti’nin iktidar olabilmesi için bu oylara ihtiyacı var. Siz halkı kutuplaştırırsanız, ocu bucu yaparsanız o alana gidenler de ‘Hükümet istifa’ der. Kerem Ali Sürekli ılımlı tavırlarıyla, yumuşak üslubuyla birleştirici ve çok makul muhalefetiyle takdir topluyor. Seçmenin güvenini kazanıyor. İl Başkanı kaşıkla topluyor, Genel Başkan Yardımcısı kepçeyle dağıtıyor. AK Parti İzmir’de nasıl iktidar olacak? AK Parti’ye muhalefet olmuş yüzde 60’lık bir kesime karşı çalışma yapmanız gerkirken bunu reddedip, muhalefeti bloklaştırarak kendinize kazanç mı sağlamaya çalışıyorsunuz? Hamza Dağ İzmir’de AK Parti’nin iktidar olmasını istemiyor, benim aklıma başka birşey gelmiyor. Bir genel başkan yardımcısı teşkilatların bu kadar çalıştığı bir yerde sürekli o kitleyle ilgili ateşleyici, size karşı muhalefet edecek argümanları pişirip pişirip önüne koyarsanız nasıl örgütlenecekseniz? 

“BELEDİYE BAŞKANI PARTİCİLİK YAPARSA KAYBEDER”

Buca’da Mustafa Arslan 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den aday olduğunda anketlerde Arslan’ın kazanacağı görülüyordu. CHP’nin içerisi karışmıştı. Üç aday değiştirmişler, Buca’da paramparça olmuşlardı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geldi. ‘Benim adayım Mustafa Arslan’ dedi. AK Parti karşıtı olan birçok kişi Süleyman Soylu’yu gördüğünde oy vermedi. Dolayısıyla seçimi kaybetti. Aynı hikaye burada da var. Geçmişte AK Parti’nin Kemalpaşa ve Menderes Belediye Başkanları da particilik yaptığı için seçmi kaybetti. Kınık’ta ise bir tane bakanın gidip miting yaptığını gördünüz mü? Oradaki seçmen, başkanı belediye başkanı olarak görüyor. 

“SİYASETÇİLER TRİBÜNLERE OYNUYOR”

Hem CHP’li, hem AK Partili, hem de diğer siyasi partiler için söylüyorum. Siyasetçiler sadece kendi tabanlarına mesaj vermek için tribünlere oynuyor. İzmir tarihinin en büyük açılışı oluyor, yoksun. 15 Temmuz’da CHP’lileri eleştirmedik mi ‘Meydanlarınızı neden AK Parti’ye MHP’ye bıraktınız’ diye. Aynı şeyi Hamza Dağ için söylüyorum. CHP Belediye Başkanları yapılan bütün işlerde teşekkür ediyor mu? Ediyor. Utku Gümrükçü (Çiğli Belediye Başkanı) teşekkür etmedi mi? Etti. Tunç Soyer de geçmişte Cumhurbaşkanı’na, AK Parti İzmir İl Başkanı’na teşekkür etmişti. Bu belediye başkanı teşekkür ettiği için kendi tabanından tepki alırken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı niye belediyeyle ilgili icraat yapılacağı zaman elinin taşını altına sokmuyor? O metroya CHP’liler mi binecek sadece. 

“DAĞ NE GENEL, NE DE YEREL SİYASETİ BAŞARABİLDİ”

Hamza Dağ İzmir’in ruhunu bilen bir adam. Muhabirler aradığında ‘Aman beni yerel siyasete sokmayın’ diyor. Ama maşallah işine geldiğinde eline mikrofonu alıp yerel siyasetle ilgili her şeyi söylüyor. AK Parti’nin diğer illerinden gelen genel başkan yardımcıları Türkiye’de siyaset yaparken söylediği şeylerin anlamı oluyor. Hamza Dağ ne genel siyaseti, ne de yerel siyaseti başaran bir figür olabildi. Eğer çok ilgileniyorsa İzmir medyasının sorunlarıyla ilgilensin. Medya Tanıtım Başkanı ama telefonlara çıkmıyor. Mahir Ünal’ın (AK Parti Grup Başkan Vekili) kendi yaşadığı kente medya alanında ne kazandırdığına bir baksın. Hamza Dağ ne kazandırmış bugüne kadar bu kente? 

“SOYER BUNDAN SONRA NASIL HİZMET ALACAK?”

Hükümetin yapmış olduğu yanlışlar, engellemeler olabilir. Ama büyükşehir belediye başkanının bunu söyleme zamanı bugün değil. Bu kadar önemli bir hizmetin açılışının gölgesinde ertesi gün gazetelerde sadece ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan istifaya davet edildi’ manşetleri çıkıyor. Sayın Genel Başkan’a bilgi notu verirsin. Genel Başkan çıkar konuşur. Şimdi Sayın Soyer çıkıp eleştirdi hükümeti. Bundan sonra bakanlıklara nasıl gidecek? Nasıl hizmet alacak? Hangi bakan cesaret edip de Tunç Soyer’in yaptığı bir projeye imza atabilir? Bu konuşmaları televizyon programında, parti meclislerinde söylersin, ama o gün orada yaptığı muhteşem işin keyfini tadını çıkarmalıydı. 

“BIRAKIN BUNLARI, BU KENTE HİZMET GETİRİN”

Hamza Dağ bunu yaparsa, Tunç Soyer de böyle yapar. İzmir siyaseti böyle gitmez. Bırakın bunları, bu kente hizmet getirin. Ondan sonra İzmir köy diyorlar. Böyle siyasetçiler olduğu zaman İzmir nasıl kalkınacak? Herkes durumdan memnun. Niye? Herkes tabanına mesaj veriyor. Olan da bize oluyor. Hiçbir siyasetçinin bu kentin hizmetlerini aksatmaya hakkı yok. O yüzden de bizim bayramlık ağzımızı açtırmasınlar. Bundan sonra İzmir’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu gerilim, bu tartışma, bu kadar gergin siyaset ne CHP’ye ne de AK Parti’ye yarar. 

ERHAN KILIÇ’A ÖVGÜLER

Burada en çok Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ı tebrik ederim. Konuşmasını tamamını Büyükşehir’in yapmış olduğu hizmetelere ayırdı. İnanılmaz hoşuma gitti. Vefa bu. Bu ülkeye kim çivi çakıyorsa ona minnet duyacağız. Kendi yaptığı icraatları anlatmak yerine Büyükşehir Belediye Başkanının icraatlarını anlattı. Aynı Erhan Kılıç kentsel dönüşümde destek olan AK Parti genel başkan yardımcılarına, milletveklilerine, ilçe başkanlarına da aynı şeyi söyledi. 

ADIGÜZEL VE ÖZALAN’A SERT ÇIKIŞ

Onursal Adıgüzel denen şahsiyet böyle bir paylaşım yapamaz. Troll gibi. Bundan genel başkan yardımcısı olur mu? Bir Cumhurbaşkanı sevgililer gününde fotoğraf paylaşmak zorunda mı? Bu kadar ahmakça bir paylaşım olamaz. Bunu yapan adamdan genel başkan yardımcısı olamaz. Ama aynı şeyi Alpay Özalan için de söyleyebilirim. Bir milletvekilinin ana muhalefet lideriyle ilgili kurduğu cümleler… Alpay Özalan’dan da siyasetçi olmaz. Futbolculuğunda gole giden adama faul yapmadığı için fair play ödülü aldı. Mecliste ise yumruk atıyor. Böyle öfkeyle, kinle dolu bir siyasetçi olur mu? Savaşa mı gidiyoruz? Alpay Özalan’ın eline vereceksin keleşi adam tarayacak o psikoloji içinde. Böyle adamları siyasete sokmayın.  Böyle bir siyaset şekli olamaz.

"HASTANE İHALELERİNİ ALIRKEN İYİYDİ"

(AK Parti Konak eski İlçe Başkanı Temel Yıldırım’ın sosyal medya paylaşımı hk.) Bunu CHP’li, İYİ Partili birisi söyleyebilir. Sokaktaki vatandaş da söyleyebilir. Ama parti içerisinde uzun dönem ilçe başkanlığı yapmış, teşkilatın içinde olan birisi. Şimdi koltuktan düşünce ne oldu? Dost acı söyledi. AK Parti sayesinde hastane ihalelerini alırken iyiydi. Dünyada en kötü şey nankörlüktür. AK Parti Konak İlçe Başkanlığı koltuğuna oturduğunda neredeydin? Bugün neredesin? Kendi partinin sana kazandırdıklarına duyacağın minnet önemli. 40 yılda kazanamayacağın şeyleri 5 yılda ilçe başkanıyken kazanıyorsan ona saygı duyacaksın. Bunu kime söylüyorsun? Cumhurbaşkanına söylüyorsun. Sahip olduğun her şeyi bu partiye borçlusun. Bunu söylemek sana mı kalmış. Bir de siliyor. Sen o paylaşımı yaptığında hemen alıyorlar. Silmekle kurtulamazsın. Kimse nankör olmasın."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası