Ege Postası
Geri

82. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu ili Sinop

Türkiye’nin ilk ve en büyük uluslararası fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’nın 82. yılında onur konuğu ili Sinop olacak. İlki 2005 yılında Mardin'le başlayan uygulama, bu yıl Karadeniz’in en önemli liman şehirlerinden Sinop’la...
82. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu ili Sinop
Haberler / Ekonomi
9 Ağustos 2013 Cuma 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye’nin ilk ve en büyük uluslararası fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’nın 82. yılında onur konuğu ili Sinop olacak. İlki 2005 yılında Mardin'le başlayan uygulama, bu yıl Karadeniz’in en önemli liman şehirlerinden Sinop’la devam edecek. Birçok medeniyete evsahipliği yapmış olan, ünlü filozof Diyojen’in de şehri Sinop, görülmeye değer kültür dokusu ve yaşanması gereken turizm değerleriyle İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1/A No’lu Hol’de, yaklaşık 2 bin metrekare alanda tanıtılacak. Sadece sanayi ve ticaret imkanlarıyla değil, kültür zenginliği ve tarihi mirasıyla da fuara renk katacak olan Sinop mahalli kültüründen yemeklerine, el sanatlarından örf ve adetlerine kadar bütün yönleriyle İEF ziyaretçileriyle buluşacak.

Farklı yörelerin İzmir’de buluşmasına evsahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “Her yıl bir kentimizi onur konuğu seçerek, İzmirlilere ve fuar ziyaretçilerine daha yakından tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu yılki onur konuğumuz Sinop olacak. İzmirlilerin, görülmeye değer Sinop’u fuarda ziyaret etmelerini bekliyoruz.” dedi.

Onur konuğu il uygulaması, 2005 yılındaki 74. İEF’de Mardin’le başladı. Onu sırasıyla Uşak, Çorum, Karabük, Çanakkale, Gaziantep, Denizli ve Hatay takip etti.

Bu arada İZFAŞ’ın 82. İEF’e ilişkin hazırlıkları devam ediyor. Fuar, bu yıl kapılarını 29 Ağustos tarihinde açacak. 11 gün açık kalacak fuar, 8 Eylül Pazar sona erecek. Önceki yıllardan farklı olarak uluslararası bölümü 29 Ağustos-2 Eylül arasında devam edecek. Bu yılın partner ülkesi Sri Lanka olacak İEF’nin teması ise “Sağlık” olarak belirlendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası