Ege Postası
Geri

86. Uluslararası Bergama Festivali için geri sayım

Türkiye’nin ilk yerel festivali olma özelliği taşıyan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsü ile 1937 yılından beri 86 yıldır kesintisiz olarak düzenlenen Uluslararası Bergama Festivali, 20-26 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.
86. Uluslararası Bergama Festivali için geri sayım
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Haziran 2022 Cumartesi 19:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in en renkli Festivali için nefesler tutuldu. Pazartesi saat 18.00'de kortej yürüyüşü ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki açılış töreni ile başlayacak festival 7 gün süreyle devam edecek. 20 Haziran tarihinde başlayacak olan Festival sanatçılar geçidinde, Bergama'nın yetiştirdiği dünyaca ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, Sertap Erener, Melek Mosso, Kubat, Tuğba Yurt, Öykü Gürman, Ahmet Şafak, Mustafa Cihat Kılıç Bergama’da sahne alacak. Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın panelist olarak katılacağı programda, tiyatro gösterisi, yerli ve yabancı halk dansları toplulukları yer alacak.

Bergama Belediye Başkanı Başkan Hakan Koştu, “Tüm İzmir'i çevre il ve ilçeleri UNESCO Dünya Mirası Bergama'mıza bekliyorum. Tarihle iç içe sanat ve kültürü yaşamaya herkesi davet ediyorum" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası