Ege Postası
Geri

94 yıldır bitmeyen maç Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

İzmir'in köklü kulüpleri Karşıyaka ve Altay'ın kadın voleybol takımları, 10-12 Mayıs'ta Yunanistan'ın Sakız Adası'nda düzenlenecek özel turnuvada yer alıp, iki ülke arasında bir kez daha dostluk köprüsü kuracak. Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek, turistik ve ticari ilişkileri güçlendirmek için düzenlenecek Sakız Kadınlar Voleybol Turnuvası'na ev sahibi olarak Nireas Kardamyla ve Sporting Kambochora kulüpleri de katılacak. Etkinliğin basın toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, iki ülke arasındaki dostluğun her zaman devam edeceğini belirterek, bu dostluğun pekişmesine katkı koyacak kültürel, sosyal, sportif etkinliklere önem verdiklerini söyledi. Başkan Tugay, 94 yıl önce Karşıyaka ile Lailapas arasında oynanırken şiddetli yağış nedeniyle yarım kalan dostluk maçını hatırlatarak bu güzel anıları tekrar yaşatmak istediklerini dile getirdi.
94 yıldır bitmeyen maç Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak
Haberler / İzmir
29 Nisan 2024 Pazartesi 16:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Sakız Belediyesi, Sakız Otelciler Birliği, Kuzey Adalar Yönetimi iş birliği ve Avek Otomotiv’in sponsorluğunda10 – 12 Mayıs tarihinde Türkiye-Yunanistan dostluğu adına Sakız Adası’nda voleybol turnuvası düzenlenecek.

Turnuva öncesi Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde bulunan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Toplantı Salonu’nda bir basın toplantısı yapıldı.

Basın toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Sakız Adası Belediyesi Kalkınma, Girişimcilik, Denizcilik ve Turizm'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Georgios Christakis, Sakız Adası Konaklama Derneği Başkanı Georgios Milonadis, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Alexandros Kostas, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, Altay Spor Kulübü Voleybol Şubesi Başkanı Aybars Akoğlu, AVEK Otomotiv İzmir Bölge Müdürü Hüseyin Genç ve koleksiyoner Mert Rüstem katıldı.

Turnuvada Karşıyaka ve Altay spor kulüpleri ile Sakız Adası’nın AS Nireas Kardamylon ve Sporting Kambochora kulüpleri karşılaşacak. Turnuva, iki ülke arasında ticari ve turistik ortaklıkların güçlendirilmesi adına büyük bir adım olacak. 

Turnuva sonunda 4 takıma da kupa verileceği açıklandı.

TUGAY: SAKIZ ADASI İLE İZMİR ARASINDA YAKIN İLİŞKİ VAR

Basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Tugay, Sakız Adası ile İzmir arasında çok yakın ilişki ve dostluğun olduğunu, bu turnuvanın da bu dostluğun gelişimine katkı koyacağını vurguladı. Sakız Adası’nda yıllar önce oynanan dostluk maçını da hatırlatan Başkan Tugay, “1930 yılında Karşıyaka’nın futbol takımıyla Sakız Adası’nın Lailapas takımı arasında bir dostluk maçı yapılmasına karar veriliyor. Maç oynanmaya başlıyor fakat üçüncü dakikasında yağış nedeniyle oynanamıyor. Bu maçı oynamak için 84 yıl sonra iki takım bir araya geliyor ancak maçın ortalarında maç bitmeden seyirciler sahaya giriyor ve ‘bu maç hiç bitmesin’ diyorlar. O yüzden maç bir daha yarım kalıyor. Bu turnuvanın bu maçla ilgisi yok ancak sporun birleştirici gücü adına her zaman hatırladığımız bir hatıra” dedi.

“BU GÜZEL ORGANİZASYONUN ARKASINDAYIZ"

İzmir ile Sakız arasında dostluk köprüsü kuracak voleybol turnuvası fikrinin önemine değinen Başkan Tugay, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu güzel fikrin arkasında olma kararımızı bildirdik. Bu organizasyonu yapan kulüplerimize, yardımcı olan kuruluşların temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bizim için de böyle bir organizasyonun parçası olmak büyük bir keyif ve mutluluk.  Pek çok yönden ortak yönümüzün olduğu komşu ülkemiz Yunanistan, Sakız Adası ve diğer adalarla aramızdaki dostluğun, kültürel, sosyal, sportif ilişkilerin gelişmesine önem veriyorum. Bu tür organizasyonların artmasını bekliyoruz. Dostluğumuz her zaman devam edecek. Bunun için çabalarımızın daha da artmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

CHRİSTAKİS: "İLİŞKİLERİMİZ ÇOK ESKİ

Sakız Adası Belediyesi Başkan Yardımcısı Georgios Christakis, İzmir'de olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Belediye başkanımız Atina'da olduğu için buraya gelemedi, kendisinin selamlarını getirdim. Ben turizm alanında başkan yardımcısıyım. Aynı zamanda turnuvada yer alan kulüplerinden birinin antrenörüyüm. Biz Sakız Adası olarak bu tür birlikteliklerin yanındayız. Zaten ilişkilerimiz çok eski. Sakız Adası ve İzmir birbirine destek veren iki yer. Bu ilişkileri geliştirmeye herkesi davet ediyorum" diye konuştu.

MYLONADİS: BİRLİKTELİKLERİMİZ DEVAM ETMELİ

Toplantıda zaman zaman Türkçe konuşan Aile Sakız Adası Konaklama Derneği Başkanı Georgios Mylonadis, "Çok sağlam dostluklarımın olduğu İzmir'i çok seviyorum. Burada bulunmaktan çok mutluyum. Sakız Adası ve İzmir arasında güçlü bir bağ oluştu. Yıl boyu Türk ziyaretçilerimizin olması bizi mutlu ediyor. Türk misafirlerin adımızdan mutlu ayrılması için çok çaba gösteriyoruz. Dostluk içinde olmalıyız. Birlikteliklerimize devam etmeliyiz. Bu konuda ısrarlı olmalıyız, çalışmalıyız. Bu turnuva yarış gibi görülmemeli. Dostluk maçları olacak" şeklinde konuştu.

KOSTAS: İZMİR'E TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Alexandros Kostas, turnuvaya katkısı olanları tebrik ederek, "İki halkın içgüdüsel olarak bir araya getiren bir gayret olduğunu görüyorum. Başkonsolosluk olarak bu yöndeki her girişim ve gayreti destekleriz. Ne kadar Sakız Adalı turist Türkiye'ye gelir, Türkiye'den Sakız'a giderse ilişkilerimize katkısı olur. Bu girişimlerin devam etmesi gerekiyor. Ben İzmir'e teşekkür etmek istiyorum. Burada çok sıcak bir şekilde karşılandım" dedi.

AKOĞLU: DOSTLUK KAZANACAK

Altay Voleybol Şube Başkanı Aybars Akoğlu, Karşıyaka'nın 1912, Altay'ın ise 1914 yılında kurulduğunu hatırlatarak, "Bu iki güzide kulüp sadece sahada futbol oynamak için değil, topluma öncülük etmek, toplumu ileriye götürme hedefleriyle kurulmuş. Bizler de her iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmek, kuruluş ilkelerimize sadık kalmaktan dolayı çok mutluyuz. İzmir kulüpleri kültür miraslarıdır. Sonuçta dostluk kazanacak" diye konuştu.

ERGÜLLÜ: SENEYE SİZİ BEKLİYORUZ

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, kulüpte yapılacak kongre sonrası başkanlığa yeniden seçilirse önümüzdeki yıl Sakız Adası kulüplerini misafir etme sözü vererek, "Akdeniz'in iki büyük ülkesinin geçmişte de kültürel ve turistik çalışmaları olmuştur. Sakız Adası, İzmir'e en yakın olan ada. Geçmişte bitmeyen futbol maçı için bu kez gelecek sene biz kendilerini Karşıyaka'ya davet edelim ve burada dostluğumuzu sürdürelim. İnşallah bu turnuva gençlerimiz için kaynaşma fırsatı olsun. Uzun yıllar bu voleybol turnuvası konuşulmaya devam etsin" ifadelerini kullandı.

İzmir’de yürütülen sportif faaliyetlere kurumsal destek verdiklerini vurgulayan AVEK Otomotiv İzmir Bölge Müdürü Hüseyin Genç, “Spor en büyük dostlukları kalıcı hale getirme konusunda anahtardır. Bu etkinliğin bir parçası olmaktan dolayı onur, gurur duyuyoruz” dedi.

Organizasyonun yapılmasına öncülük eden koleksiyoner Mert Rüstem ise, “Bugün burada yapılan bu konuşmalar Mustafa Kemal’in Yunanistan’la imzaladığı dostluk anlaşmasının meyvesidir” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası