Ege Postası
Geri

@cityofizmir ikinci etap başladı

EGİAD'ın Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle kentin tanıtımına katkı için hayata geçirdiği instagram projesi "cityofizmir", dünya fenomenlerini ağırlayacağı ikinci etabı ile start aldı.
@cityofizmir ikinci etap başladı
Haberler / İzmir
5 Eylül 2015 Cumartesi 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünyanın ve Türkiye'nin birçok köşesinden gerçek takipçi sayısı ile destek görerek 5 ay gibi kısa bir sürede, rekor sayıda istatistiğe ulaşan cityofizmir, Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası instagram şehir markalaşma projesi olarak sosyal medyada yerini aldı. İlk olarak Nisan 2015'de Türkiye'nin alanlarında başarılı fotoğrafçı, televizyoncu, oyuncu, editör, köşe yazarı, blogger ve lezzet yazarlarının kente gelmesi ve İzmir'i fotoğraflaması ile başlayan projenin ikinci etabı, Dünya fenomenlerinin 5 Eylül'den itibaren İzmir'e adım atmasıyla devam ediyor. Konuyla ilgili olarak basın toplantısında biraraya gelen proje ortakları yeni nesil instagram projesinin ayrıntılarını aktardı. Toplantıya, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar Daire Başkanı Dr. Pınar Meriç, Proje Koordinatörü Bahar Akıncı katıldı. Proje Koordinatörü Bahar Akıncı, EGİAD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde; Ege İhracatçılar Birliği, Arkas Holding, EBSO, İzmir Ticaret Odası ve Kavuklar desteği; Pegasus Hava Yolları, Swissotel Büyük Efes İzmir, İzmir Hilton Oteli, Alaçatı Viento Otel katkıları ile ikinci etabı gerçekleştirilecek olan @cityofizmir projesinin dünya fenomenleri rotası ile İzmir'i uluslararası arenada tanıtma imkanının arttığını dile getirdi. EGİAD Başkanı Seda Kaya ise, İzmir'i, bireysel destinasyon pazarlaması konumlandırmasında dünyada bambaşka bir noktaya taşımayı hedeflediklerini belirterek, “İzmir'in sosyal ortamda tanıtılması bizim açıdan boynumuzun borcuydu" dedi. 5-14 Eylül aralığında uluslararası instagram fenomenlerine ev sahipliği yapacaklarını vurgulayan Kaya, “Nisan ayında başlayan projemiz, ilk 10 günde 20 bin gerçek takipçi sayısına ulaştı. Yeni nesil instagram projemiz @cityofizmir sadece 4 ayda dünyanın her yerinden 60 bin takipçiye, 745 bin üzerinde fotoğraf beğenisine, 10 bin 807 gerçek kullanıcı yorumuna ve 43 bin 549 #cityofizmir etiketli fotoğraf paylaşımına ulaştı. Bugüne dek yayınladığımız 335 fotoğrafa gelen toplam beğeni sayısı 745 bin. Bu rakamlar Türkiye'de bir rekor. Şimdi projemizin ikinci etabında; dünyanın dört bir yanından gelerek güzel şehrimizi fotoğraflayacak ve kendi takipçilerine duyuracak olan dünya instagram fenomenlerini ağırlama zamanı" dedi. 

Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar Daire Başkanı Dr. Pınar Meriç, "İki yıl önce açılan büyükşehir hesabımız bu gün 34 bin 833 bin takipçiye ulaştı. Türkiye'de en çok takipçi sayısına sahip olan il İzmir. Beğenme de ise beşinci sıradayız. İnstagramda cityofİzmir olarak etiketlenen fotoğraf sayısı ise 43 bini geçti. Bu proje İzmir'in tanıtım projesidir. Lojistik destek sağladığımız cityofizmir İzmir'i bir turizm kenti haline getirmeye çalışan Büyükşehir Belediyesi için turizm ve tanıtım projesidir" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası