Ege Postası
Geri

AB: Dinleme iddiaları doğruysa rahatsız edici

AB Komisyonu Sözcüsü Pia Ahrenkilde Hansen, Amerikan istihbaratının AB'yi dinlediği iddialarının doğru çıkması halinde bunun rahatsız edici olduğunu dile getirdi. Hansen, konunun tamamen açıklığa kavuşturulmasını istedi.İddiaların...
AB: Dinleme iddiaları doğruysa rahatsız edici
Haberler / Dünya
1 Temmuz 2013 Pazartesi 15:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AB Komisyonu Sözcüsü Pia Ahrenkilde Hansen, Amerikan istihbaratının AB'yi dinlediği iddialarının doğru çıkması halinde bunun rahatsız edici olduğunu dile getirdi. Hansen, konunun tamamen açıklığa kavuşturulmasını istedi.

İddiaların basına yansımasından sonra ABD nezdinden girişimde bulunulduğunu aktaran sözcü, Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'un Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry ile konuyu görüştüğünü aktardı.

Pia Ahrenkilde Hansen, "Ortaklarımız ve müttefiklerimizden açıklık ve şeffaflık beklediğimiz gibi ABD'den de bunu bekliyoruz." diye konuştu.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun da iddiaların ardından hassas ofisler ve iletişim sistemlerinin güvenlik kontrolünden geçirilmesi talimatını verdiğini dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası