Ege Postası
Geri

AB'den Türkiye'ye övgü

AB Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürü Danielsson, 'Türkiye, Suriyeli mültecilerden oluşan bir kayıp nesil olmamasını sağlamaya çalışıyor ve bu çerçevede muhteşem bir çaba sergiledi.' dedi.
AB'den Türkiye'ye övgü
Haberler / Güncel
25 Ekim 2018 Perşembe 20:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürü Christian Danielsson, Türkiye'nin, ülkedeki Suriyelilerden kayıp bir nesil oluşmaması için büyük çaba gösterdiğini belirterek, "(Türkiye) Yüz binlerce Suriyeli çocuğun okula gitmesini sağladı." diye konuştu.

AB öncülüğünde, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğinin (SGDD-ASAM) iş birliğinde, Suriyeli çocuklar için Ankara'da sanatsal etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe katılan Danielsson, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, ülkedeki Suriyeliler için büyük çaba harcadığına dikkati çekti.

Danielsson, "Türkiye, Suriyeli mültecilerden oluşan bir kayıp nesil olmamasını sağlamaya çalışıyor ve bu çerçevede muhteşem bir çaba sergiledi. Yüz binlerce Suriyeli çocuğun okula gitmesini sağladı." diye konuştu.

Etkinliğe destek veren UNICEF ve SGDD-ASAM'a teşekkür eden Danielsson, AB'nin, Suriyelilere önemli miktarlarda destek sağladığını, 3 milyar avroluk desteğin hazırlıklarının da yapıldığını söyledi.

UNICEF, SGDD-ASAM ve Al Farah Çocuk ve Aile Destek Merkezinin iş birliğinde, Suriyeli çocuklara daha güvenli bir ortam oluşturmak, zihinsel, duygusal ve psiko-motor gelişimlerini iyileştirmek adına çalışmalar gerçekleştiriliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası