Ege Postası
Geri

AB, düşen arı popülasyonunu yeniden canlandırmak istiyor

Avrupa Birliği (AB), eski kıtadaki arı popülasyonunda tespit edilen düşüşün önüne geçmek için bir dizi tedbir almaya hazırlanıyor. AB Komisyonu’nun bir süredir üzerinde çalıştığı eylem planına göre haşaratla mücadelede iki yıllık...
AB, düşen arı popülasyonunu yeniden canlandırmak istiyor
Haberler / Dünya
29 Nisan 2013 Pazartesi 15:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa Birliği (AB), eski kıtadaki arı popülasyonunda tespit edilen düşüşün önüne geçmek için bir dizi tedbir almaya hazırlanıyor. AB Komisyonu’nun bir süredir üzerinde çalıştığı eylem planına göre haşaratla mücadelede iki yıllık bir kısıtlama öngörülüyor.

AB Komisyonu, tarımda buğday ve mısır üreticilerin kullandığı pestisitlerin arı popülasyonuna zarar vermesinden hareketle iki yıllık bir eylem planını hayata geçirmek istiyor. Birkaç aydır AB’nin gündeminde olan haşaratla mücadelede yeni uygulamanın yazdan önce prosedürlerin tamamlanmasına çalışılacağı kaydedildi. Uzmanlardan oluşan bir komite, bitki tozlaşması yoluyla gıda üretiminde vazgeçilmez bir rol oynayan arıların ve diğer böceklerin korumak için yasak üzerinde çalışıyor. Yasağın çıkması yönünde komitede bir oylamanın yapılacağı kaydedilirken, bu yılın başlarında yapılan ilk değerlendirmede yasak aleyhine karar verilmişti.

Komisyonu bugünlerde arı popülasyonun yeniden canlandırmak adına hayati önemde gördüğü iki yıllık kısıtlayıcı yasak uygulamasını yeniden oylatarak hayata geçirmek istiyor. AB Komisyonu, mısır, kolza tohumu, ayçiçeği ve pamuk üretiminde kullanılan böcek ilaçlarına ciddi kısıtlamalara gidilmesi gerektiği görüşünde.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası