Ege Postası
Geri

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları rekor kırdı

Corona virüsün iş gücü piyasasına etkilerini yansıtan ABD'de işsizlik maaşına başvuran kişi sayısı geçtiğimiz hafta 6,6 milyon kişi oldu. Bu veri geçtiğimiz hafta da 3,3 milyon olmuştu.
ABD'de işsizlik maaşı başvuruları rekor kırdı
Haberler / Dünya
2 Nisan 2020 Perşembe 16:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD'de işsizlik maaşına başvuranların sayısı 28 Mart'ta sona eren haftada virüs etkisiyle geçen haftaki rekorunu da ikiye katlayarak 6,6 milyona yükseldi. 

Beklenti başvuruların 3,7 milyon olmasıydı. Bugünkü rakam tüm analist tahminlerinin de üzerinde gerçekleşti. Ülkede virüs vakaları ve ölenlerin sayısının da artmasıyla şirketlerin ve fabrikaların kepenk indirmesi başvuruların rekor seviyeye çıkmasında etkili oldu. 

10 MİLYONA ULAŞTI 

Önceki haftanın başvuruları da 3.28 milyondan 3.31'e yukarı yönlü revize edildi. Başvurular böylece son iki haftada 10 milyona ulaştı.

2 hafta öncesine kadar başvurular  bin civarında elli yılın en düşük seviyelerinde seyrediyordu.

Başvurular en son 1982 yılında 695 binle rekor kırmıştı, 2009'daki resesyon döneminde de bu rakam 665 bin olmuştu. (NTV)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası