Ege Postası
Geri

ABD'den Erdoğan'a ajan yanıtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Taksim'de Gezi'nin yıl dönümünü izlerken gözaltına alınan CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson'a yönelik sözlerine ABD'den sert tepki geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı, Başbakan Erdoğan'ın, CNN muhabiri Watson'ın ajan olduğu yönündeki sözlerini, 'gülünç ve saçma' olarak değerlendirdi.
ABD'den Erdoğan'a ajan yanıtı
Haberler / Genel
4 Haziran 2014 Çarşamba 09:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Erdoğan'ın Ivan Watson'u ajanlıkla suçlayan söylemlerine, CNN International'ın Türkiye muhabiri ile ilgili yaptığı tek cümlelik "Türkiye ile ilgili haberlerimizin net bir biçimde arkasındayız ki bu haberler adil, somut verilere dayalı ve yansız olmuştur, olmaya devam etmektedir" açıklamasının ardından, ABD yönetimi de Erdoğan'ın sözlerine sert tepki gösterdi.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, Başbakan Erdoğan'ın CNN muhabiri Watson'ın ajan olduğu yönündeki sözlerini 'gülünç ve saçma' olarak niteledi.
 
Harf, günlük basın toplantısında bir soru üzerine yaptığı açıklamada, Ivan Watson'ın habercilik yapabilmesi de içinde olmak üzere Türkiye'de basın özgürlüğünü desteklediklerini ve desteklemeyi sürdüreceklerini belirtirken, bu konudaki kaygılarını Türk yetkililere ilettiklerini de belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası