Ege Postası
Geri

ABD'den IŞİD için ilk hamle

Galler’deki NATO zirvesinde IŞİD’e karşı içinde Türkiye’nin de olacağı bir koalisyon düşüncesinin oluşmasından sonra ABD’den Ankara’ya ilk kritik ziyaret bugün yapılıyor.
ABD'den IŞİD için ilk hamle
Haberler / Genel
8 Eylül 2014 Pazartesi 13:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ve beraberindeki heyet,  Ankara’ya gelir gelmez önce Genelkurmay Karargâhı’na giderek Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’le bir görüşme yaptı.
Hagel’in bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.
Hagel’in ana gündeminde IŞİD’e karşı mücadelenin yanı sıra NATO’nun Ukrayna’ya acil müdahale birliği gönderme planı da var. Hatırlanacağı gibi ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD’le mücadelede Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölge ülkelerinin yer alması gerektiğini belirtmişti. Türkiye ise IŞİD’le mücadele koalisyonu içinde aktif şekilde yer almaya, örgütün elinde Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz dahil 49 Türk rehine olması nedeniyle sıcak bakmıyor. Ankara daha çok istihbarat paylaşımı ile sınır güvenliğinin artırılması çalışmalarında yer almak istiyor. (HÜRRİYET)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası