Ege Postası
Geri

ABD'den Sedef Kabaş ve Sezen Aksu açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Cumhurbaşkanı'na hakaret soruşturmasında tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ve Cumhurbaşkanı'nın Sezen Aksu'ya sözlerine yönelik, "İfade özgürlüğünün demokrasiyi güçlendirdiğine inanıyoruz. Sedef Kabaş'ın ve tutuklanmasının farkındayız ve hayal kırıklığına uğradık." dedi.
ABD'den Sedef Kabaş ve Sezen Aksu açıklaması
Haberler / Dünya
25 Ocak 2022 Salı 09:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret soruşturmasında tutuklanan Gazeteci Sedef Kabaş ve Cumhurbaşkanı'nın Sezen Aksu'ya yönelik ifadelerine ilişkin soruyu yanıtladı.

Sözcü Price,"Bu Türkiye'de geçerli ama evrensel olarak ifade özgürlüğünün demokrasiyi güçlendirdiğine ve bazılarının tartışmalı, bazılarının rahatsız edici bulabileceği ifadeler içerdiğinde bile korunması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Price, "Bahsettiğiniz davalardan biri olan Sedef Kabaş'ın ve tutuklanmasının farkındayız ve hayal kırıklığına uğradık. Bu ilkeler her ülke için geçerli olduğu gibi Türkiye için de geçerlidir." ifadelerini kullandı. HABERTURK.COM

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası