Ege Postası
Geri

ABD elçiliğinden dört şehir için yeni uyarı

ABD elçiliğinden Türkiye ile ilgili yeni uyarı ABD elçiliğinden dört şehir için flaş uyarı
ABD elçiliğinden dört şehir için yeni uyarı
Haberler / Güncel
18 Mart 2016 Cuma 10:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
13 Mart Pazar günü yaşanan Ankara saldırısından önce resmi sitesinden vatandaşlarını uyaran ABD Büyükelçiliği, Nevruz kutlamaları öncesi yeni bir uyarı yayınladı.

Mesajında Türkiye'deki birçok ilçe için uyarı yapan ABD, bu kez 17-21 Mart tarihleri arasına dikkat çekti. Nevruz kutlamalarının Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'da 20 Mart Pazar günü yapılacağını ifade etti ve bu şehirlerde yaşayan vatandaşlarını güvenlik konusunda uyardı.

ABD Büyükelçiliği mesajında 21 Mart Pazartesi için ise Diyarbakır'da kutlanacak Nevruz'un çok daha büyük bir katılımla olabileceğine yer verdi. Vatandaşlarını ulaşım noktaları, hükümet binaları ve kalabalık meydanlarda gerçekleşebilecek terör saldırılarına karşı dikkatli olması konusunda uyardı.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana şehirlerindeki irtibat bilgilerini de mesajına ekledi. 

İşte ABD Büyükelçiliği'nin Nevruz öncesi vatandaşlarını uyardığı o mesaj:



ABD Ankara’daki patlama için uyarmıştı, bombalı araç şüphesi var

Ankara’nın merkezinde, Kızılay semtindeki Güvenpark yakınlarında meydana gelen şiddetli patlamadan önce ABD Büyükelçiliği 11 Mart’ta Ankara’daki vatandaşlarını “potansiyel terör saldırısına” karşı uyarmıştı.

ABD Büyükelçiliği 11 Mart’ta bir açıklama yayınlayarak Ankara’daki ABD vatandaşlarını, “kişisel güvenlik planlarını gözden geçirmeleri ve çevrelerine dikkat etmeleri” yönünde uyarmıştı. Açıklamada, “Ankara’nın Bahçelievler bölgesindeki Türk hükümet binaları ve konutlarına yönelik potansiyel bir terör saldırısı bilgisi alındığı, ABD vatandaşlarının bu bölgeden uzak durmaları” belirtilmişti.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN İKİNCİ AÇIKLAMA
ABD Büyükelçiliği, 11 Mart’ta Ankara’nın Bahçelievler bölgesindeki hükümet binaları ve lojmanlarına yönelik terörist saldırı olabileceğine dair ABD vatandaşlarına yaptığı uyarıyla ilgili dün açıklama yaptı. Büyükelçiliğin resmi Twitter hesabından paylaşılan mesajda şöyle denildi: “ABD Büyükelçiliği’nin Ankara’daki ABD vatandaşlarına yönelik mesajı hakkındaki spekülasyonlara ilişkin gerçekler şöyledir: ABD Büyükelçiliği, geçtiğimiz hafta sosyal medyada dolaşan ve Türk hükümeti kaynaklı olduğu belirtilen bir uyarı mesajı yoluyla bir tehdit bilgisinden haberdar olmuştur. Söz konusu uyarıyı, Türk makamlarıyla teyit eden Büyükelçilik, Türk hükümetinden herhangi bir tehdit bilgisi edindiğimizde rutin olarak yaptığımız şekilde, aralarında hem devlet görevlileri hem de sivillerin bulunduğu Ankara’daki tüm ABD vatandaşlarına ve ABD Büyükelçiliği’nin Türk çalışanlarına yönelik bir bilgi notu yayınlamıştır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası