Ege Postası
Geri

ABD ile Rusya arasında Ankara'da görüşme

Reuters, CIA Direktörü Burns ile Rusya İstihbarat Başkanı'nın Ankara'da bir araya geldiğini açıkladı. Reuters'ın Beyaz Saray'a yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde Burns'ün Rus yetkili ile müzakere amaçlı görüşmediğini, görüşmenin daha çok Rusya'nın nükleer silah kullanımının sonuçlarına ilişkin bir mesaj gönderme amacı taşıdığını ifade etti.
ABD ile Rusya arasında Ankara'da görüşme
Haberler / Dünya
14 Kasım 2022 Pazartesi 17:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Beyaz Saray, CIA Direktörü William J. Burns'ün Pazartesi günü Türkiye'de Rus mevkidaşı ile bir araya geldiğini açıkladı.

Ulusal Güvenlik Konseyi, Burns'ün Ankara'daki toplantısının hiçbir şekilde Ukrayna'daki savaşa yönelik müzakere amaçlı olmadığını söyledi. Ulusal Güvenlik Konseyi, Burns'ün ziyaretinin Rusya'nın nükleer silah kullanımının sonuçlarına ilişkin bir mesaj gönderme amacı taşıdığını söyledi.

İstihbarat kaynakları yaptıkları açıklamada, Burns'ün Rusya'da 'haksız yere tutuklu' Amerikan vatandaşları mevzusunu da dile getireceği aktarılarak, "Bu görüşme konusunda Ukrayna'ya bilgi verdik. Biz, temel prensibimize sıkı sıkıya bağlıyız: Ukrayna olmadan, Ukrayna hakkında hiçbir şey olmaz" ifadesini kullandı.

Kremlin'in Sözcüsü Dmitri Peskov, görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmediğini henüz doğrulamadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası