Ege Postası
Geri

ABD ile Rusya krizinde Putin kararını verdi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden ile yarın veya pazartesi günü görüşmeye hazır olduğunu ifade ederek, “İki ülke ilişkilerini korumalı” dedi.
ABD ile Rusya krizinde Putin kararını verdi!
Haberler / Dünya
18 Mart 2021 Perşembe 20:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden ile yarın veya pazartesi günü görüşmeye hazır olduğunu açıkladı. Putin, son dönemde ABD ile artan gerilimle ilgili “İki ülke ilişkilerini korumalı” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın ABC News'te yaptığı açıklamalar Moskova-Washington hattında gerilim yaratmıştı. Katıldığı TV programında, “Ben Putin'in katil olduğuna inanıyorum” şeklinde açıklama yapan ve 2020 Başkanlık Seçimleri'ne Rusya'nın müdahale etmeye çalıştığını dile getiren Biden'ın sözlerine Moskova'dan yanıt gecikmemişti.

MOSKOVA İLE İLİŞKİLERİNİ KURMAK İSTEMEDİĞİNİ GÖSTERDİ

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, söz konusu açıklamaya ilişkin “Biden açıkça Rusya ve Moskova ile ilişkilerini kurmak istemediğini gösterdi ve bunu dikkate alacağız. Putin'in şu an Rusya'nın Washington büyükelçisiyle görüşme gibi bir planı yok. ABD ile yakın gelecekte ilişkimizi gözden geçireceğiz” demişti. Peskov, Biden'ın açıklamalarını “Çok kötü” olarak değerlendirmişti.

Rus haber ajansı Interfax, Rusya Dışişleri Bakanlığı'na dayandırdığı haberde Moskova'nın bu açıklamanın peşini bırakmayacağını duyurmuştu. Haberde, Dışişleri Bakanlığı'ndan kaynakların Biden'ın açıklamalarının ardından Washington'dan bir izahat beklediği kaydedilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası