Ege Postası
Geri

ABD’den şok açıklamalar! Brunson bırakılmazsa yaptırım uygulanır

ABD'li rahip Andrew Brunson'ın ev hapsine alınmasına ABD kanadından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu kez Başkan Yardımcısı Mike Pence'ten skandal bir açıklama geldi. AP'nin son dakika duyurduğu habere göre Pence, Türkiye'de tutuklu yargılanan rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulayacağını söyledi. Bu açıklamanın ardından ABD Başkanı Donald Trump da sosyal medyada ABD'li rahip Andrew Brunson hakkında bir açıklama yaptı. Trump, “ABD, Türkiye’ye Brunson’un uzun süreli tutukluluğu için büyük yaptırımlar uygulayacak” ifadesini kullandı.
ABD’den şok açıklamalar! Brunson bırakılmazsa yaptırım uygulanır
Haberler / Dünya
26 Temmuz 2018 Perşembe 23:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD’den son dakika açıklaması… ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, cezaevinden çıkan ancak ev hapsi devam eden ABD’li rahip Andrew Brunson ile telefonda görüştüğünü açıkladı. Pence gün içinde yaptığı ilk açıklamada, rahibin ABD'ye geri dönmesini sağlamak için ABD Başkanı ve tüm yönetimin çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Pence bu sözlerinin üzerinden saatler geçmeden skandal bir açıklamada bulundu. AP’nin son dakika duyurduğu habere göre Pence, rahip Brunson’ın serbest bırakılmaması halinde ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulayacağını söyledi.

Terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla 2016’dan beri cezaevinde bulunan Brunson’ın tutukluluğu dün ev hapsine çevrilmişti.

TRUMP’TAN KÜSTAH AÇIKLAMA

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump da, dün tahliye edilip hakkında adli kontrolle ev hapsi kararı verilen ABD’li rahip Andrew Brunson hakkında açıklamada bulundu. Trump, “ABD, Türkiye'ye Brunson'un uzun süreli tutukluluğu için büyük yaptırımlar uygulayacak” ifadesini kullandı.

ekran-alintisi

Trump, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı;

“ABD, Türkiye’ye büyük Hristiyan, aile adamı ve mükemmel bir insan olan Pastör Andrew Brunson’un uzun süreli tutukluluğu için büyük yaptırımlar uygulayacak. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı!”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası