Ege Postası
Geri

ABD’li bakanlar Japonya’da

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Savunma Bakanı Chuck Hagel, Japonya’ya temaslarda bulunuyor. ABD, Japonya’ya bakanlar seviyesinde çıkarma yaptı. Başkent Tokyo’ya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Savunma Bakanı Chuck Hagel, Japon...
ABD’li bakanlar Japonya’da
Haberler / Dünya
3 Ekim 2013 Perşembe 13:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Savunma Bakanı Chuck Hagel, Japonya’ya temaslarda bulunuyor.

ABD, Japonya’ya bakanlar seviyesinde çıkarma yaptı. Başkent Tokyo’ya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Savunma Bakanı Chuck Hagel, Japon mevkidaşları ile Japon-ABD Güvenlik Emniyet Konseyi adı altında üst düzey görüşme yaptı. Görüşmede Japonya ile ABD’nin imzaladıkları askeri ittifak anlaşmasının geleceği masaya yatırıldı.

İADEYİ ZİYARET SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Japonya’ya gelen ABD’li bakanların Japonya’ya bir tapınağı ziyaret etmesi ise Uzak Doğu medyasında geniş yer aldı. ABD’ye ziyaret geldiklerinde 2. Dünya Savaşı’nda hayatını yitiren Amerikalı askerlerin anıt mezarlarını Japon liderlerin ziyaret etmesine rağmen, ABD ise iadeyi ziyarette bulunmamıştı. ABD’li bakanlar, Tokyo’daki Çidori Ga Huçi Tapınağı’na gitmesi ile böylelikle iadeyi ziyarette bulunmuş oldular.

Bazı Japon medya kuruluşları ABD’li yetkilerin ilk defa bulunmuş olmalarını olumlu karşılarken, muhafazakarlar ise bakanların Yasukuni Tapınağı’nı ziyaret etmesi gerektiğini savunuyor. Uzmanlar ise ABD’nin tartışmalı Yasukini yerine Çidori Ga Huçi’yi ziyaret ederek, iyi bir diplomasi izlediğini düşünüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası