Ege Postası
Geri

AGD Mısır Büyükelçiliği’nde cenaze namazı kıldı

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Mısır’da hayatını kaybeden 200 Mısırlı vatandaş için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze namazı öncesinde sloganlar atan grup olaysız şekilde dağıldı. Mısır’daki Adaviyye Meydanı’nda darbe karşıtlarına...
AGD Mısır Büyükelçiliği’nde cenaze namazı kıldı
Haberler / Güncel
28 Temmuz 2013 Pazar 01:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Mısır’da hayatını kaybeden 200 Mısırlı vatandaş için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze namazı öncesinde sloganlar atan grup olaysız şekilde dağıldı.

Mısır’daki Adaviyye Meydanı’nda darbe karşıtlarına dün ateş açılması sonucu yaklaşık 200 Mısırlı hayatını kaybetmişti. Bugün gece saatlerinde AGD üyesi yaklaşık 150 kişi Mısır’ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. Burada sloganlar atıp tekbirler getiren grup Mısır’da hayatını kaybeden Mısırlı vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Burada bir konuşma yapan AGD Başkanı Salih Turhan, Mısır Ordusu’nun halkına karşı çok daha şiddetli saldırılara başladığını söyledi. Turhan, halkına kurşun sıkmaktan çekinmeyen bir zihniyetin Mısır’a hizmet etmesi, yönetmesi ya da temsil etmesinin mümkün olmadığını kaydetti. Açıklamaların ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından da grup ölenler için dua ederek dağıldı.

Turhan’ın ardından Can Suyu Derneği Başkanı Mustafa Köylü ve Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı İsmail Akkiraz da birer konuşma yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası