Ege Postası
Geri

AİHM, Türkiye'nin 'Selahattin Demirtaş' itirazını reddetti

AİHM, Türkiye'nin eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş kararına yaptığı itirazı reddetti. Böylece AİHM kararı kesinleşmiş oldu.
AİHM, Türkiye'nin 'Selahattin Demirtaş' itirazını reddetti
Haberler / Güncel
3 Kasım 2025 Pazartesi 21:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) 8 Temmuz'da hakkında bir kez daha hak ihlali kararı verdiği eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

AİHM Paneli, Adalet Bakanlığı'nın Edirne'de tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş hakkında verilen hak ihlali ve tahliye kararına yapılan itirazını reddetti.

Buna göre, AİHM'nin dokuz yıldır tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş hakkında verdiği karar kesin hüküm haline geldi.

DEM'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Kararın duyurulmasının ardından DEM Parti'den açıklama geldi.

AİHM'nin 8 Temmuz'daki kararı hatırlatılan açıklamada hükümetin itirazına da vurgu yapılarak "AİHM'nin bugün yapılan görüşmesinde ise iktidarın bu itirazı reddedildi. Böylece Demirtaş hakkındaki karar kesinleşmiş oldu" denildi.

ADALET BAKANLIĞI İTİRAZ ETMİŞTİ

Adalet Bakanlığı, AİHM'nin 7 Ekim'de Demirtaş’ın tutukluğu hakkında verdiği ikinci ihlal ve tahliye kararına sürenin dolmasına bir gün kala itiraz etmişti.

Bakanlık, kararın AİHM Büyük Daire’de yeniden ele alınmasını talep etmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası