ŞİRİN KABAKÇI / Zaman - AK Parti teşkilatlarının 2012 yılının Kasım ayında Türkiye genelinde 60 bin, Konya'da ise bin 800 CHP üyesini habersiz bir şekilde partiye üye yaptıkları ortaya çıktı.
AK Parti'ye üye yapılanlar arasında CHP Konya İl Başkanı Bekir Yetiştirici ile daha önce CHP'den milletvekili adayı olan avukat Saim Sezen de bulunuyor.
Skandalın ortaya çıkmasının ardından vatandaşlar, olayı yargıya taşımıştı. Ancak Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyuruları hakkında takipsizlik kararı verdi. AK Parti'ye üye yapılan vatandaşların karara itirazı üzerine Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın takipsizlik kararını bozdu ve suç duyurularının işleme konularak yargılama yapılmasını talep etti. Kararın ardından Konya 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davada AK Parti Meram, Selçuklu ve Karatay ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerine, ‘başkası adına ıslak imzalı dilekçe hazırlayarak evrakta sahtecilik, sahte üye kaydı, kişisel bilgilerin kanunsuz şekilde elde edilmesi ve kullanılması' suçlamaları yöneltildi.
AK Parti SAYESİNDE SAHTEKARLIKLAR ÖDÜLLENDİRİLİYOR
Habersiz bir şekilde AK Parti'ye üye yapılanlar arasında bulunan CHP üyesi avukat Saim Sezen, AK Parti sayesinde sahtekarlığın ödüllendirildiğini söyledi. AK Parti'nin geçtiğimiz yıl Siyasi Partiler Yasası'nda yaptığı değişiklikle partiye sahte üyelik kaydı yapan teşkilat yöneticilerini kurtarmaya çalıştığını anlattı. Sezen, “AK Parti, teşkilat yöneticilerini ‘evrakta sahtecilik' suçuyla yargılanmaktan kurtarmak için Siyasi Partiler Yasası'nı 18 Haziran 2014'te değiştirdi. Sahte üye yazılımını adeta suç olmaktan çıkardı. Sahte üye kaydı yapan Meram, Selçuklu ve Karatay ilçe yönetim kurulu üyeleri ‘evrakta sahtecilik' suçunu düzenleyen TCK'nın 204. maddesine göre yargılanacak olsaydı, her biri en az 4,5 yıl hapis cezası alacaklardı. Ancak bu yöneticiler AK Parti'nin yaptığı değişiklik sayesinde bin 500 TL kadar para cezası ödeyip kurtulacaklar. Bu yüzden AK Parti sayesinde Türkiye'de sahtekarlık ödüllendiriliyor diyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
Şikayetçi avukatlarından Kadir Tarkan Büyükoktar ise, “Konya'daki yargılama bittiğinde, ‘sahte üye kaydı' suçlamasıyla yapılan yargılamanın hukuksuz olduğu, yargılamanın ‘evrakta sahtecilik' iddiasıyla yapılması gerektiği teziyle Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi'nde temyiz edeceğim.” şeklinde konuştu.