Ege Postası
Geri

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Oktay Özdemir’den o habere erişim engeli

İzmir’de kurdukları holding ile kâr payı dağıtma vaadiyle çok sayıda kişiden 5 milyar lira dolandırdıkları suçlamasıyla yakalanan Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı ve beraberindekiler tutuklanmıştı. Olay gündemi sarsarken, AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Oktay Özdemir ve yönetim kurulu üyelerinin bir kısmının da Ocakçı ile sık sık bir araya geldiği ve arkadaş çevrelerini bu portföye yönlendirdikleri iddia edilmişti. İddiaların ardından “5 milyarlık Ocakçı Holding vurgununda yeni gelişme; Skandal AK Parti Çiğli'ye sıçradı!” haberini gündeme taşımıştık. İlçe Başkanı Özdemir ise 5 Mart’ta avukatı aracılığıyla başvurarak, aynı gün haberimize erişim engeli getirtti.
AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Oktay Özdemir’den o habere erişim engeli
Haberler / Yerel Politika
6 Mart 2024 Çarşamba 16:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir'de Sedat Ocakçı liderliğindeki Ocakçı Holding'in, kâr payı dağıtımı vaadiyle yürüttüğü operasyonlar sonucu birçok kişiyi 5 milyar lira zarara uğrattığı iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Olayın yankıları sürerken, Ocakçı'nın AK Parti'nin önde gelen isimleriyle çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Bu isimlerden biri olan AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Oktay Özdemir ve yönetim kurulu üyelerinin bir kısmının da Ocakçı ile sık sık bir araya geldiği ve arkadaş çevresini bu portföye yönlendirdiği iddia edilmişti.

Ayrıca bazı ilçe yöneticilerinin de Ocakçı Holding'le bağlantılı işler yaptığı öne sürülmüştü.

İddiaların ardından “5 milyarlık Ocakçı Holding vurgununda yeni gelişme; Skandal AK Parti Çiğli'ye sıçradı!” haberini gündeme taşımıştık. 

Gündemi sarsan bu iddiaların ardından İlçe Başkanı Oktay Özdemir adının geçtiği habere erişim engeli getirtti. 

Oktay Özdemir, avukatı Emine Mervegörgülü aracılığıyla 5 Mart’ta İzmir 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu. Mahkeme aynı gün Özdemir’in “Kişilik haklarının ihlal edildiğine” karar vererek “5 milyarlık Ocakçı Holding vurgununda yeni gelişme; Skandal AK Parti Çiğli'ye sıçradı!” haberine erişime engellenmesine ve yayından çıkartılmasına karar verdi.

İŞTE ERİŞİM ENGELİ GETİRTİLEN O HABER

İzmir’de kurdukları holding ile kâr payı dağıtma vaadiyle çok sayıda kişiden 5 milyar lira dolandırdıkları suçlamasıyla yakalanan Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı ve beraberindekiler tutuklanmıştı. Türkiye'nin gündemine oturan olay sonrası Sedat Ocakçı'nın AK Partililerle fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

DAĞ VE İNAN'LA FOTOĞRFALARI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Bu fotoğraflar arasında, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ile yan yana görüntüler yer alıyor. İddialara göre Ocakçı, Dağ ile Çiğli'deki bir futbol maçında bir araya gelmiş; İnan ile ise futbolcularla birlikte fotoğraf çektirmiş. Ancak skandalın boyutları bununla sınırlı kalmıyor.

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Oktay Özdemir ve yönetim kurulu üyelerinin de Ocakçı ile sık sık buluştuğu, hatta ilçe yönetiminin tamamının Ocakçı Holding bünyesinde çalıştığı öne sürülüyor.

ÇİĞLİ İLÇE YÖNETİMİ "PORTFÖY İÇİN ÇALIŞTI" İDDİASI

Özdemir'in Ocakçı ile defalarca görüşme yaptığı ve arkadaş çevresini bu portföye yönlendirdiği iddia ediliyor. İlçe yöneticilerinin de Ocakçı Holding'le bağlantılı işler yaptığı öne sürülüyor. İlçe Başkan Yardımcısı Emrullah Öztürk'ün, futbol kulüplerinin finansmanını Ocakçı Holding'e aktardığı ve birçok kişinin bu durumdan şikayetçi olduğu belirtiliyor.

Şikayetçilerin "Bizi bu işe Emrullah Öztürk soktu" dedikleri ifade ediliyor. Ayrıca, Ömürcan Oktay'ın kardeşi Özcan Oktay'ın da bu skandalda 2. sanık olarak tutuklandığı bilgisi paylaşılıyor.

Bu durum, siyaset, spor ve finans dünyasını birleştiren, İzmir ve Türkiye'nin gündemini uzun süre meşgul edecek gibi görünüyor. Soruşturma devam ederken, iddiaların arkasındaki gerçeklerin ne kadarının açığa çıkacağı merak konusu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası