Ege Postası
Geri

AK Parti Çiğli'den 'Konuşma' tepkisi

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, yaptığı basın toplantısında, belediye meclis toplantılarında Başkan Hasan Arslan'ın kendi konuşmalarına müdahale edip kestiğini öne sürdü. Karatekin, "Çok seslilik olması gerekirken, muhalefet meclis üyelerinin konuşma hakkını elinden alıyorlar" dedi.
AK Parti Çiğli'den 'Konuşma' tepkisi
Haberler / Yerel Politika
25 Ekim 2016 Salı 11:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İlçe yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerinin katılımıyla basın toplantısı düzenleyen AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, meclis toplantılarında konuşturulmadıklarından yakındı. 

İlçe başkanı Sedat Karatekin Çiğli Belediyesi meclis çalışmalarında, özellikle bütçe, denetim ve faaliyet raporların görüşülmesinde, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın, özellikle AK Partili meclis üyeleri söz almak isteyince konuşmalarına müdahale ederek yarıda kestiğini savundu. "Sayın Arslan’a bu konuda sormak lazım. Kendi partilerinde her zaman özgürlüklerden, düşünce özgürlüğünden ve çok seslilikten bahsederken, mecliste çok seslilik olması gerekirken, muhalefet meclis üyelerinin konuşma hakkını elinden neden alıyor' Son meclis toplantısında bu olay yine gerçekleşmiştir. Belediye Başkanı meclis oturumunu kapatmıştır. Bütçe görüşülüyor, rakamlar konuşuluyor. Fahiş artışlar oluyor. Yüzde 300- 400- hatta 700'e varan harç artışları var. Bu konuda bizim meclis üyemiz konuşamayacaksa, vatandaş nasıl bilgilenecek" dedi. 

Büyükşehir ve Çiğli Belediye Meclis Üyesi olan Mesut Demirkaya da 2017 yılı mali bütçesinde yer alan harç miktarlarının ciddi mağduriyet yaratacağını belirterek, şunları ifade etti: 

ÇAY BİLE İÇEMEDİK

"1 Ocak 2017 itibarıyla Çiğli Belediyesi İmar Müdürlüğü'ne  ilk gelen yandım diye geri kaçacak. Çiğli Belediyesi gelir kalemleri içinde yer alan harçlara yönelik yüzde 100’den tutun yüzde 400’e kadar artışlar var. Bizlere 2017 Gelir-Gider bütçe tasarısı ile ilgili mecliste kitapçık dağıtıldı. AK Parti meclis grubu olarak biz de bununla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Bu konu ile ilgili en son meclis toplantısına geldik. Grup olarak bugüne kadar belediye başkanımıza ağır bir eleştirel yaklaşım da sergilemedik. Başkana hitaben 'Biz her zaman yapacağınız hizmetin ve yatırımın yanında varız, Çiğli’yi Kuzeyin Yıldızı yapacağız diyorsun, biz de buna katkı koyalım, Çiğli’nin vizyonunu değiştirelim dedik. Ama gelin görün ki bugüne kadar biz bir bilgi alışverişi yapamadık. Hatta çay içmedik dersek doğru söylemiş oluruz. Başkandan böyle bir yaklaşım görmedik. Tasarıdaki harçlarla ilgili zamlara baktığımızda da, örneğin vatandaşın sıklıkla talep ettiği numarataj ücreti 200 TL, vatandaş  Emlak,İstimlak Müdürlüğü'nden bir evrak alacak 250 TL, cenaze nakil işlemi kilometre başı 3 TL, moloz nakil ücreti 95 TL, yapı ruhsat müracaat ücreti meskenler için 2015 yılında 100 TL, 2016’da 150 TL, 2017’de 400 TL. işyeri ruhsat yenileme ücreti, 2015 yılında 80 TL, 2016’da 200 TL, 2017’de 300 TL, belediye arşivinden alınan projesi yoktur yazısı 200 TL, yapı kullanım belgesi müracaat 350 TL, değişiklik yoktur vizesi 2015 yılında 100 TL, 2016’da 200 TL, 2017’de 450 TL.dir. Hizmet etmek için göreve talip olan belediye başkanı  işleri kolaylaştırmak için çalışır, vatandaşa ek külfet getirmez. Eğer Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan bunları Çiğli halkına reva görüyorsa itirazım yok. Demek ki hizmet etmek için o göreve gelmemiş." 

meclis üyesi Nedim Aslan da Gelir- Gider bütçe tasarısının 100'ü aşkın sayfadan oluştuğunu belirterek, "Bir kısmı usulen yapılmaktadır. Meclis üyeleri bunu olduğu gibi kabul eder. Çiğli kamuoyunu, esnafını, yaşayanı, işadamını, müteahhidini ilgilendiren harçlarda ciddi bir artış söz konusu. Örneğin Bayraklı ‘da yol katılım bedeli m2 ücreti 54 TL. iken Çiğli’de maalesef bu 2015 yılında 133 TL, 2016 yılında 250 TL, 2017 yılı için tasarlanan ücret 400 TL. Yaklaşık Bayraklı ve Bornova’nın 8 katıdır. Bina yıkım izin belgesi ücreti 2016’da 250 TL. 2017’de 350 TL’dir. Belediyenin bir A4 kağıdına bilgisayardan çıktı olarak yazdırdığı imar durum belgesi ücreti 2015 yılı 70 TL, 2016 yılı 200TL, 2017 yılı ise tasarlanan 350 TL’dir. Bizim ana görevimiz bu konularda ilk önce mecliste muhalefet yapmamız gerekmektedir" dedi. Nedim Aslan Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın kritik meclis toplantılarında konuşmalarını engellediğini de savundu, "Sayın başkan kendini demokrat, özgürlükçü, eşitlikçi kabul ediyor, ama gel gör ki eleştirinin en ufağını dahi kabul edemiyor. Hani nerde kaldı demokratlık ve çok seslilik, erdemlilik. Bizler de muhalefet meclis üyeleri olarak gerekirse önümüzdeki mecliste değişik şekillerde tepkimizi ortaya koyacağız dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası